Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

AJURVEDSKA MEDICINA, KANABIS I LEČENJE ISHRANOM

U želji da omogućimo svima nama da se uspešno i kvalitetno lečimo, potrebno je da shvatimo značaj pravilne ishrane i života. Ispravna ishrana, redovno vežbanje, šetnje i aktivnosti u prirodi, omogućavaju pravilan rad Endokanabinoidnog sistema receptora i balans u našem telu – homeostazu.

Ajurveda kao najduže primenjivana i usavršavana metoda zdravog života i pravilne ishrane kao načina za održanje zdravlja, preventive i lečenja, svakako zaslužuje posebno mesto.

AJURVEDSKA MEDICINA I ZDRAV ŽIVOT

Ajurvedska medicina ima svoj osnovni postulat koji glasi: da je čovek deo prirode i da je savršeno zdravlje moguće ukoliko se postigne sklad između individualnog i kosmičkog života i ciklusa. U prirodi postoje mnogi ciklusi koji generišu i one unutar ljudskog organizma.

AJURVEDSKA ISHRANA

Ishrana je specijalnost ajurvede i bitno je razumevanje njenog uticaja i značaja na zdravlje, kako sa stanovišta dejstva hrane na organizam, tako iz aspekta njene pripreme.

Ajurvedska ishrana nas uči da je tok obedovanja upravo proces stvaranja zdravlja ali i bolesti, u zavisnosti od načina na koji to radimo. Ajurvedska medicina prepoznaje vegetarijanstvo kao najsuperiorniji vid ishrane, meso nije preporučljivo, ali nije zabranjeno, i postoje preporuke u smislu količine, izbora adekvatnog tipa i načina pripreme.

Takođe, jelo mora biti ukusno, pošto kontakt s hranom ima direktno dejstvo na organizam. Ishrana je individualna, a u farmaceutskom smislu pri izboru hrane koriste se principi ‘gune’ (supstanca) i ‘rase’ (ukus).

Mnoge začinske biljke imaju kombinovano dejstvo (hrane i leka), te su stoga od velikog značaja za zdravlje. Postoji više od 5.000 biljnih vrsta koje ajurvedska medicina koristi u lečenju raznih oboljenja, ali i kao dodaci ishrani. U ajurvedi je sve lek, pa i hrana, jer se sve što se unosi u organizam metabolise i ima određeno dejstvo.

KAKVE SE NAMIRNICE KORISTE I KAKO SE PRIPREMA HRANA ?

Ovde možete da nađete recepte za spremanje ajurvedskih jela i napitaka, a preporuka je da se za pravilnu upotrebu obratite nekom od ajurvedskih centara kako bi dobili savete za ishranu koje odgovaraju vama i vašem organizmu. Vrlo slično kao i sorte kanabisa, a zbog različitosti naših metabolizama, ne odgovara svaka hrana za svakoga i za svaku bolest i zato je preporuka da se obratite ajurvedskom lekaru, kako bi na najbolji način koristili ishranu za preventivu i lečenje:
Ajurvedski način primene kanabisa za lečenje depresija i uznemirenosti i drugih neuroloških poremećaja:
Kanabis je u Ajurvedskoj upotrebi u lečenju  prisutan od davnina, a primena za niz obolenja je opisana i u mnogim starim tekstovima. Od 1980, od kada je Indija uvela zabranu korišćenja, kao poslednja država prisiljena od UN i Reganove administracije SAD-a, Kanabis se povlači iz ajurvedske prakse, da bi poslednjih godina opet počeo da se primenjuje:

ajurveda_ishrana

SAVETI: Zbog stalne akcije i brzog tempa života u ‘zapadnom’ svetu, mada se razlike ubrzano brišu, prema ajurvedi, najjednostavniji način za rešavanje ovog problema je da se hranite namirnicama koje uravnotežuju, a to su povrće, žitarice, voće, sočivo, soja, mlečni proizvodi i dr. Ove namirnice takođe pomažu jačanju imuniteta, izbacivanju sluzi i čišćenju organa za varenje i disanje, jer se u jesen kod mnogih javljaju respiratorni problemi, alergije, bronhitis ili prva prehlada u godini.

Ishranu treba prilagođavati godišnjem dobu i uslovima koji tada vladaju. Na primer za vreme jesenjeg perioda se preporučuju namirnice koje odgovaraju ovom godišnjem dobu – beli i integralni pirinač, ovas, ječam, proso, kukuruz, povrće, karfiol, kupus, kineski kupus, celer, rotkvica, cvekla, krompir, šargarepa, potočarka, luk, beli luk, praziluk, bundeva, korenasto povrće. Treba jesti i beli pasulj, soju, a na trpezi treba da se nađu i zeleno lisnato povrće, brokoli, karfiol i spanać. Jedite slatko, sočno voće poput šljiva, pomorandži i nara, kruške, jabuke i banane, dok suvo voće pre jela treba držati u vodi. Koristite što kvalitetnije, hladno ceđeno ulje, susamovo i maslinovo.

Mleko, jogurt i mekani beli sir važni su za ravnotežu našeg tela i uma. Ako ne konzumirate mlečne proizvode, kao zamena mogu vam poslužiti mleko od badema, soje ili kokosa. Šećer, med i melasu konzumirajte u umerenim količinama. Uz pomoć saveta stručnjaka za ajurvedu svako od nas može da nauči kako da se hrani u skladu sa svojom prirodom, odnosno “došom”.

Međutim, postoje i saveti koji se mogu primeniti na sve. Ono što se u ajurvedi smatra veoma važnim je pravilan redosled prilikom jela.

Iako to nama može delovati neobično, obrok treba da počnemo slatkim ukusom, na primer, slatkim voćem ili kolačima. Sladak ukus podstiče pljuvačku u našim ustima i sokove za varenje u želucu, što poboljšava varenje (podstiče “kafa došu” – po ajurvedi). Osim toga, slatko je teško svarljivo pa telo odmah reaguje aktiviranjem “agnija”, vatre varenja. Ako prvo pojedemo supu, a zatim neku težu hranu, svom telu šaljemo informaciju da je hrana lako svarljiva, zbog čega se agni nedovoljno aktivira. Sa pečenjem i težim jelima koja obično na red dolaze kasnije, agni je prenapregnut i kao da se guši. Hrana ne može u potpunosti da se preradi i stvara se “ama”, sluz. Neposredne posledice su umor, naduven stomak ili mučnine posle obroka.
Za pravilan redosled ajurvedska preporuka je da treba poći od teško svarljivog ka lakše svarljivom. Zlatna pravila ajurvedske ishrane su sledeća:

* Jedite stalno u isto vreme i ne prejedajte se.

* Namirnice moraju da budu sveže i što je moguće boljeg kvaliteta. Izbegavajte korišćenje konzervi, hrane pripremljene u mikrotalasnoj rerni i podgrejane hrane.

* Pre doručka popijte malo tople vode, jer to potpomaže varenje.

* Ručak je glavni dnevni obrok i treba pripremiti samo onoliko koliko će se pojesti.

* Večera treba da bude lako svarljiva, na primer, čorba od povrća, mlečno jelo kao što je sutlijaš, a treba jesti pre 19 sati. Za večeru treba izbegavati kobasice, žuti i beli sir, salatu, voće, masna i pržena jela. Nikada ne treba da jedete neposredno pre odlaska na spavanje.

* Ne jedite ni suviše brzo ni suviše sporo, a hranu treba dobro da sažvaćete. Na kraju obroka, polovina želuca treba da bude ispunjena čvrstom hranom, četvrtina tečnom a četvrtina bi trebalo da ostane prazna.

* Jede se tek kada je prethodni obrok u potpunosti svaren. U zavisnosti od individualne snage varenja svakoga od nas, dobro je da prođe tri do šest sati između obroka. U tom periodu, možete da popijete svež sok od voća ili povrća.

* Za vreme jela možete da pijete vruću ili toplu vodu ili lasi. Lasi se pravi od jogurta sa vodom u razmeri jedan prema dva i u njega prema ukusu možete da dodate kim, đumbir ili so, ili đumbir, kardamon i žuti šećer, a može i ispasirano voće. Ovaj napitak izvanredno podstiče varenje. Izbegavajte hladna pića za vreme i posle obroka, jer otežavaju varenje.

* Posle jela nije dobro spavati ali je preporučljivo posedeti pet do 15 minuta u udobnoj fotelji.

ŠTA JE AJURVEDSKA MEDICINA:

Ajurvedska medicina je zvanično prihvaćena od strane Svetske zdravstvene organizacije kao prirodan način lečenja još 1977.godine. Ajurveda se u Indiji i nekim delovima Azije primenjuje još od davnina i smatra se da u svetu danas stanovništvo se mnogo više leči ajurvedom nego modernom medicinom.

U Srbiji se vodi kao tradicionalna medicina i uvedena je u našu zakonsku regulativu 2007 god.

Ajurvedska medicina je više od same medicine to je zapravo nauka o životu i predstavlja drevnu metodu prirodnog lečenja. Poreklom je iz Indije, gde su se pre 6.000 godina pojavili prvi zapisi koji su se prenosili na buduća pokolenja.Naime, u to doba ljudski životni vek počeo je da se skraćuje, a stopa obolevanja da raste. Rishiji -mudri ljudi (poznavaoci realnosti) sastali su se da bi razmotrili šta da učine u toj situaciji.

ajurvedska_medicina

Procesuiranjem hrane (karana) menja se svojstvo supstanci (Guna), a njihovim kombinovanjem (samvog) omogućuje se da do izražaja dođe neko svojstvo sastojka koje se inače ne bi izrazilo. Takođe, ajurvedska medicina nam poručuje da postoje pravila u vezi sa konzumiranjem hrane koja zavise i od snage probave, te omogućuju da se namirnica pravilno metaboliše.

Ajurvedska kuhinja deli hranu po izvoru (biljna ili životinjska), dejstvu na organizam, načinu konzumiranja, ukusu, svojstvima i inteligenciji koja postoji u namirnici, lako se ajurvedska hrana ne deli po energetskoj vrednosti (kalorijama), niti po savremenoj klasifikaciji (belančevine, masti, šećeri…), može se uspešno primeniti i prilagoditi modernom naučnom shvatanju.

Sama priprema zahteva izvesno znanje i posvećenost, sveže namirnice, a upravo takva se i konzumira(nema zamrzavanja, podgrevanja i slično).

KAKVA JE AJURVEDSKA MEDICINA U PRAKSI?

U zavisnosti od porekla bolesti, ajurvedska medicina primenjuje individualno i veoma specifično lečenje obolelog. Ipak, ako govorimo o tretmanima (načinima), postoje dva pristupa: kućno i kliničko. Kućno lečenje najčešće se sastoji od primene specifične ishrane (prema telesnom tipu i patologiji), korekcije životnog stila i lekova te određenih vežbi i načina opuštanja.

Kliničko lečenje, poznato kao terapijski panča karma tretmani, primenjuje se kada je potrebno brže doći do rezultata. Pacijent se podvrgava različitim tretmanima pročišćavanja kako bi se uspostavio balans u telu. Obično se radi nekoliko tretmana dnevno, jedan za drugim, u trajanju od oko dva sata, minimalno nedelju dana u kontinuitetu.

Jedan od glavnih ciljeva koji ima ajurvedska medicina je da se postigne shodana (eliminacija toksina iz tela) ili shamana (ublažavanje simptoma i smirivanje poremećaja u organizmu), što zavisi od starosti, pola, stanja organizma i faze bolesti.

AJURVEDSKA MASAŽA , VEŽBE  I ODNOS PREMA FITOTERAPIJI

Kao i sve instrukcije u ajurvedi, i one koje se tiču vežbanja takođe su individualne. Umerene ajurvedske vežbe do nivoa naprezanja 50 odsto od sopstvenog kapaciteta najčešće su od koristi. Ajurvedska medicina preporučuje i blagotvorne masaže.

U svim masažama stimulišu se marme – tačke na kojima se nadi (meridijani) završavaju na površini kože. U tim tačkama zna često biti akumuliran stres, a gotovo sve ajurvedske masaže zasnovane su na tome da ih aktiviraju. Ajurvedska masaža uljem veoma je korisna za zdravlje, što se odnosi i na konzumiranje biljnih čajeva, uzimanje ajurvedskih suplemenata i povremeno pročišćavanje organizma. Sve su to načini kojima osoba može da unapredi zdravlje.

Treba napomenuti da neka nova istraživanja dovode ajurvedsku masažu kao i akupunkturu u direktnu vezu sa aktiviranjem i boljim funkcionisanjem Endokanabinoidnog sitema receptora i kanabinoida u našem telu.

KADA I U KOJIM SLUČAJEVIMA TREBA ODABRATI AJURVEDU

Ajurvedska medicina je celovit sistem medicine, a kako ovo lečenje obuhvata proces intenzivnih unutrašnjih promena, svako ko je spreman da ih primeni može imati ogromnu korist. Ajurveda se kao i konvencionalna  medicina, bavi lečenjem svih  bolesti.
Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdrav-zivot/ajurvedska-medicina-ajurveda-ishrana/

ayurvedska-hrana

Većinu namirnica preporučujemo i zdravima, a sve ajurvedske preporučene namirnice se takođe poslednjih godina primenjuju kod pomoći u lečenju kancera i drugih obolenja, mnoge imaju antitumorna svojstva i odlično se kombinuju sa uljem od cvetova kanabisa u sinergijskom – ‘entourage’ (ukupnom i pojačanom) efektu.

IRKA tim
Click to add a comment

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

Kanabis je u Srbiji DEKRIMINALIZOVAN obavezujućom odlukom UN!

FritzTheCatFebruary 6, 2021

Kanabis u terapiji kovid-19 infekcije može da spreči teške oblike i smrt – pokazuju naučne studije

FritzTheCatDecember 24, 2020

KANABIS je i zvanično LEK! Istorijska odluka UN

FritzTheCatDecember 2, 2020

NAUKA: Legalan kanabis znatno smanjuje upotrebu alkohola, duvana i prepisanih lekova!

FritzTheCatDecember 23, 2019

Kanabis je bezbedna i efikasna terapija kod mladih pacijenata sa autizmom

FritzTheCatNovember 24, 2019

Neželjena dejstva upotrebe Kanabisa – studija, Izrael 2016

FritzTheCatSeptember 27, 2019

4. MAJ Koncert ZA dekriminalizaciju: Proslava svetskog dana Kanabisa

FritzTheCatApril 4, 2019

Legalizacija i dekriminalizacija Kanabisa u 21. veku

FritzTheCatFebruary 19, 2019

5 Razloga zašto kanabis na pojedince utiče različito

rundozucoApril 17, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

HVALA DRŽAVI ŠTO MI NE DA DA SE LEČIM ONIM ŠTO MI POMAŽE – Lubica Mirković

rundozucoJanuary 29, 2018

Medicinska i lična (preventivna) upotreba Kanabisa u Kaliforniji

rundozucoJanuary 10, 2018
Lečenje bolesti kostiju Kanabisom

BEZ KOSTI U GRLU: Kako kanabis moze da pobedi bolesti kostiju

rundozucoDecember 22, 2017
Industrijska Konoplja

Konoplja daje upotrebljivo biodizel gorivo pokazuju rezultati nove studije

rundozucoDecember 19, 2017
Rockefeller-medicine

Medicinu zapadnog društva smatramo medicinom Rokfelerovih

rundozucoDecember 19, 2017

Đorđe: Pobedio sam Kronovu bolest i Hočkinov limfom Kanabisom!

rundozucoDecember 5, 2017

Da li marihuana može da se koristi u borbi protiv kancera?

rundozucoNovember 21, 2017

Izraelski istraživači pokušavaju da izleče autizam kanabisom

rundozucoNovember 18, 2017

Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav – Šejla

rundozucoNovember 6, 2017

IRKA – Predlog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu – Amandman na čl. 7

rundozucoSeptember 10, 2017

BalKanabis tim VS ms

rundozucoSeptember 6, 2017

DRŽAVA u kojoj BOLESNI moraju da se sakrivaju dok koriste jedini LEK koji im pomaže je Fašistička – 2

rundozucoSeptember 5, 2017

2,5 god. sam ŽIVA i zdrava zahvaljujući biljci koja je zabranjena – Katarina Likić

rundozucoSeptember 5, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

DOKAZI o nadmoći Kanabisa u lečenju ms-a

rundozucoAugust 17, 2017

Drugi (II) međunarodni seminar: ‘Kanabis u medicini i praksi’ Beograd 2017 (Video play list)

rundozucoAugust 3, 2017
dr.-robert-melamede

Dr. Bob – “Vreme je da se nauči da nikad ne treba da pričate o onome o čemu ne znate ništa”

rundozucoAugust 3, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – Tribina u KC Rex, 23.06.2017. (Foto-Video)

rundozucoAugust 2, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – radionica sa dr Bobom 22.06.2017 Boatel Charlie (Foto)

rundozucoAugust 2, 2017

Program i učesnici Međunarodnog seminara o Kanabisu Beograd 2017

FritzTheCatJune 12, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2017 gost Dr Melamed (SAD) 23 jun KC REX

FritzTheCatJune 3, 2017

KANABIS ZA ZDRAVO SRCE I MOZAK! CBD za efikasno lečenje moždanog udara i srčanog zastoja

FritzTheCatMay 30, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2016: dr Melamed (SAD) i dr Bouso (Španija) KC REX

FritzTheCatMay 26, 2017

Cann10 The 2nd International Medical Cannabis Conference Tel Aviv 2017

FritzTheCatMay 3, 2017

DOBRODOŠLI: 6. maj Svetski Dan Kanabisa Beograd 2017 – Ada Ciganlija

FritzTheCatApril 28, 2017

SKANDAL: Zastrašivanje i smena načelnice psihijatrije posle podrške kanabisu na Javnoj raspravi!

FritzTheCatMarch 25, 2017

Srpski kanabis lider uhapšen uoči Javne rasprave zakona o kanabisu (‘Leafly’)

FritzTheCatJanuary 16, 2017

HARVARD studija – Pušenje Kanabisa poboljšava funkcije mozga i radne sposobnosti!

FritzTheCatJanuary 12, 2017

Predlog o izmenama Zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama – Zelena stranka

FritzTheCatJanuary 9, 2017

KORENI REVOLUCIJE MEDICINSKE PRIMENE KANABISA U ISTOČNOJ EVROPI (Leafly)

FritzTheCatJanuary 9, 2017

JAVNA RASPRAVA o izmenama ZKPS: Stručne činjenice, nauka i argumenti protiv predloženog rešenja! (video)

FritzTheCatDecember 28, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

LEGALIZUJTE! Prva Konferencija o medicinskom Kanabisu u Evropskom parlamentu

FritzTheCatDecember 4, 2016

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Zabranjeni forum – 03.11.2016 (Video)

rundozucoNovember 7, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

FritzTheCatOctober 31, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalizacija kanabisa u Srbiji – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalization of cannabis for medicinal purposes in Macedonia – II Symposium (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Cene kanabisa i ulja u regionu oktobar 2016 – Ulje je Kanabis!

FritzTheCatOctober 30, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

rundozucoOctober 12, 2016

Šta je od Kanabisa za medicinsku upotrebu dostupno u Evropi?

FritzTheCatAugust 3, 2016

OBRAZUJEMO – Sativex vs ulje cvetova Kanabisa

rundozucoJuly 14, 2016

Dr. Lumír Hanuš – Zbog čega je Kanabis uspešan lek? (video)

rundozucoJuly 14, 2016

Zločin protiv Čovečnosti 2016 ( pismo Dr. Roberta Melameda )

rundozucoJuly 14, 2016

Smirivanje epi napada Kanabisom – direktan prikaz

rundozucoJune 22, 2016

Kids and healing with cannabis in Serbia April 2016 – Video

rundozucoJune 21, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

rundozucoJune 20, 2016
Seme Konoplje

Prednosti upotrebe celog semena Konoplje

rundozucoJune 10, 2016

Donacije za seminar – Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31 maja-2 juna!

FritzTheCatMay 25, 2016

KANABIS JE INSPIRACIJA ŽIVOTA (mali vodič za razumevanje trave)

FritzTheCatMay 21, 2016

Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31. maja u REX-u! Seminar – Lečenje Kanabisom

FritzTheCatMay 18, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

rundozucoMay 16, 2016

RTV Sreće u poseti Socijalnom Kanabis klubu Sombor IRKA

FritzTheCatMay 8, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Milijana (Video)

rundozucoApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Bane (Video)

rundozucoApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Katarina (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Brankica (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Snežana (Video)

rundozucoApril 26, 2016

Kanabis je uvek bio LEK – Srpska farmakopeja

rundozucoApril 11, 2016

Još malo o Kanabisu – Vera Ranković

rundozucoApril 11, 2016

IZBORI 2016: Legalizacija KANABISA – PRAVO na izbor i LEK! (video)

FritzTheCatApril 1, 2016

Tuzla 2016 – Za Slobodan BALKANABIS

rundozucoMarch 16, 2016

#420 – Dan Kanabisa Beograd 22 April 2016

rundozucoMarch 16, 2016

Najvažnija dobrobit uzgoja za lične potrebe lečenja, leži u samoj aktivnosti uzgoja.

rundozucoMarch 10, 2016

Kanabis i depresija

rundozucoFebruary 22, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

rundozucoFebruary 15, 2016

Razumevanje kanabinoidnih receptora

rundozucoFebruary 14, 2016

Marihuana kao preventivni lek

rundozucoFebruary 3, 2016

Kanabis i IQ

rundozucoFebruary 1, 2016

Najveće istraživanje na tinejdžerima do sada: Marihuana ne izaziva pad inteligencije!

FritzTheCatJanuary 20, 2016

VAŽNO!!! Prvi virtuelni Svetski Kanabis Samit

rundozucoJanuary 20, 2016

Srpska Rašomonijada oko Kanabisa i lažne ‘legalizacije’ traje: ŠTA JE ZAPRAVO LEK?! (Tv Pink)

FritzTheCatJanuary 19, 2016

Verujte da ste pobednik! Kanabis, stres i lečenje

FritzTheCatJanuary 4, 2016

Nacrt Sporazuma o saradnji UG IRKA i drugih Udruženja

rundozucoDecember 27, 2015

SKK Beograd: Prvi zvanični socijal kanabis klub u Srbiji

rundozucoDecember 23, 2015

PREVARA teško bolesne majke koja se leči uljem od Kanabisa!!!

FritzTheCatDecember 20, 2015

Tamo gde Sunce sja i gde je TRAVA legalna 2. deo

rundozucoDecember 9, 2015

Vrhunska testirana ulja sa naših prostora!

rundozucoDecember 9, 2015

Naučnici objašnjavaju zašto se korisnici marihuane nikada ne predoziraju

rundozucoDecember 7, 2015

Tamo gde sunce sja i gde je TRAVA legalna

rundozucoDecember 5, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

rundozucoNovember 18, 2015

Hrvatska – Potpuna legalizacija kanabisa – Najbolja pomoć oboljelim osobama

rundozucoNovember 18, 2015

Sloboda za Huanita (Video)

rundozucoNovember 11, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

Lečenje DIJABETESA Kanabisom – SVEDOČENJA SRBIJA!

FritzTheCatOctober 27, 2015

Mr. ph. Vanja Mileusnić: Kanabis u medicini i prevenciji EXPO MEDIC 2015 (video)

FritzTheCatOctober 25, 2015
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i naj važnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2