Legalizacija i Zakoni u Svetu

Lečenje kanabisom biće ravno otkriću penicilina !

BRAVO ČEŠKA za pravu reVUluciju u medicini i brigu za bolesne i građane!
“Želimo da pojednostavimo međunarodnu saradnju u istraživanju konoplje, stvaranjem svojevrsnog ‘zajedničkog jezika’. Maksimalno ćemo iskoristiti i popisati podatke uspešnosti takozvanog ‘divljeg’ lečenja kanabisom u Češkoj. U pitanju je duga tradicija ilegalnosti koja i dalje preovladava zbog minimalne dostupnosti medicinskog kanabisa”.

11414780_10205701396847361_863895435_n

ICCI pokreće proces, krojen po mjeri pacijenta, koji će “jednog dana prerasti u prijelomni trenutak u medicini”, a nadgleda ga profesor Hanuš s Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu. Češkoj je uzor Izrael gdje 20.000 pacijenata legalno koristi kanabis kao lijek

The International Cannabis and Cannaboids Institute‘ (ICI), je jedinstveni međunarodni institut, za istraživanje kanabisa i kanabinoida čiji je cilj raširena upotreba konoplje u lečenju raznih bolesti, zasnovana na rezultatima istraživanja i krojena po meri pacijenta. Naučnici žele da iskoriste i iskustva pacijenata koji su se marihuanom lečili ”ilegalno”, gajeći je kod kuće ili je kupujući na crnom tržištu.

Češka prestonica postaje svetski centar za istraživanje lekovitih dejstava kanabisa. Američko-kanadska investicija vedna pola milijarde čeških kruna ili 20 miliona dolara najveća je privatna investicija u medicinskim istraživanjima u poslednje vreme u Češkoj. Novac je izdvojen za otvaranje i rad institucije pod nazivom ‘The International Cannabis and Cannaboids Institute’ (ICCI). U pitanju je jedinstveni međunarodni institut, biotehnološki ‘start-up’ za istraživanje kanabisa i kanabinoida  u liječenju raznih bolesti.

“Cilj je učestvovati u procesu koji će, po našem mišljenju, jednog dana prerasti u prijelomni trenutak u medicini”, kaže naš sagovornik doktor Tomaš Zabranski, vodeći češki stručnjak za zavisnosti, savetnik ministra zdravlja, i direktor ICCI za nauku i istraživanje. Zabranski se nada da će razumevanje delovanja supstanci iz kanabisa – kanabinoida, flavonoida i terpena, njihova interakcija i delovanje na ljudske receptore – u bliskoj budućnosti iz temelja zatresti medicinu kao nekad otkriće penicilina. Rad Instituta će nadgledati najveći svetski autoritet za medicinsku konoplju, profesor češkog porekla, dr. Lumir Hanuš sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalemu. To je trenutno najprestižnija svetska naučna institucija koja se bavi istraživanjem kanabisa. Hanuš radi u timu profesora Rafaela Mešulama, koji je pronašao THC, glavnu psihoaktivnu supstancu u konoplji, i kandidat je za Nobelovu nagradu za otkrića kanabinoida i funkcija Endokanabinoidnog sistema. Češkoj je u lečenju kanabisom uzor Izrael gde 20.000 pacijenata legalno koristi kanabis kao lek, za više desetina različitih obolenja.

Otvaranje ICCI stranim privatnim kapitalom predstavlja u Češkoj preokret u finansiranju istraživanja u medicini. Do sada se uglavnom ulagalo u državne i javne institucije. Rad Instituta podržava ministar zdravstva Svatopluk Němeček i vodeći češki univerziteti.

“Prag je naprosto idealna lokacija. Češka republika ima dugogodišnju istoriju u istraživanju kanabisa (konoplje), izvanredne pravne uslove za naučni rad u oblasti medicinskog kanabisa i, naravno, vrlo pogodan položaj u središtu Evrope”, izjavio je prilikom otvaranja Bendžamin Z. Bronfman, direktor ICCI za međunarodni razvoj.

Češka regulativa dozvoljava istraživanje medicinskog kanabisa i u skladu je s međunarodnim ugovorima o drogama, što nije uobičajeno ni u zemljama s većim iskustvima u ovoj oblasti, na primer, u Sjedinjenim državama.

Predrasude i skupoća

Osnivači instituta kažu da su nekompetetnost i strah od zloupotrebe kanabisa kao tzv. ‘rekreativne’ droge među glavnim razlozima zašto ova lekovita biljka još uviek nije dostupna svim pacijentima koji je trebaju. Pomaže kod malignih tumora, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, AIDS-a, teških kožnih oboljenja, dijabetesa,… Lečenje kanabisom je legalizovano u Češkoj, ali apoteke prodaju samo kanabis iz uvoza što je preskupo za većinu pacijenata, a mnogi lekari se ustručavaju da ga prepišu iz raznih razloga, pa i predrasuda i mahom neznanja.

Rad instituta u Pragu neće direktno pomoći dostupnosti medicinske konoplje desetinama hiljada čeških pacijenata zainteresovanih za lečenje ovom jedinstvenom biljkom. Po rečima Zabranskog, ICCI neće da uzgaja kanabis, niti će iz nje da proizvodi lek za standardnu medicinsku upotrebu, ali može da pomogne posredno na nekoliko načina. Delovanje instituta u Pragu, uveren je Zabranski, pomoći će češkim lekarima i zdravstvenim institucijama da lakše prihvate lečenje kanabisom.

Kliničke studije ćemo sprovoditi uglavnom u Češkoj, kako u okvirima vlastitog istraživačkog programa, tako i u tržišnim okvirima. Jedna od naših značajnijih aktivnosti biće standardizacija podataka dobijenih kliničkim istraživanjima, lekovitih učinaka i eventualnih nuspojava kod liječenja s produktima kanabisa, standardizacija podataka dobijenih u laboratorijskim procesima, u uzgoju i preradi, i standardizacija kvaliteta i testova. Želimo da pojednostavimo međunarodnu suradnju u istraživanju konoplje, stvaranjem svojevrsnog ‘zajedničkog jezika’. Maksimalno ćemo iskoristiti i popisati podatke uspešnosti takozvanog ‘divljeg’ lečenja konopljom u Češkoj. U pitanju je duga tradicija ilegalnosti koja i dalje preovladava zbog minimalne dostupnosti medicinskog kanabisa”.

U Češku se medicinski kanabis uvozi iz Holandije, cena je 300 kč za gram, nešto više od 10 eura. Domaća kompanija ‘Elkoplast’, koja je pobedila na javnom konkursu imaće prvu berbu kanabiusa krajem februara 2016. godine, pa će se cena medicinskog kanabisa znatno sniziti. I Udruženje čeških pacijenata i stručnjaci smatraju da je strateška greška što država od početka nije ustupila licencu domaćim prozvođačima, kako bi se preskočilo razdoblje uvoza iz Holandije koje dugo vremena nije profunkcionisalo.

U odnosu na prošlu godinu, međutim, štošta se promienilo na bolje, premda, po riječima doktora Zabranskog, nedovoljno. Oko 20 pacijenata leči se medicinskim kanabisom, otprilike isti broj lekara je registrovan u sistem u okviru kojeg se jedino i može prepisati recept za kanabis. Samo pet lekara za sada redovno prepisuju kanabis.

“Za ogromnu većinu indikovanih pacijenata je stalno na snazi ekonomska prohibicija, jer je gram uvozne konoplje 300 kč, a to je ljudima naprosto nedostupno. I kanabis uzgojen u Češkoj, prosečna doza je 70 grama mjesečno, neće biti dostupan češkim pacijentima. Pretpostavka je da će cena domaće konoplje po gramu iznositi 90 kč, a 6300 kč je nešto malo ispod granice mesečnog primanja osoba sa stopostotnim invaliditetom, koji mahom čine grupaciju ‘kanabis pacijenata’, ističe Zabranski.

Maksimalna propisana doza u početku je bila samo 30 grama, trenutno je 180 grama zahvaljujući uredbi sadašnjeg ministra zdravlja Němečeka, koja je stupila na snagu u novembru prošle godine. Naš sagovornik podseća da je prvobitna doza jedna od mnogih grešaka iz ostavštine bivšeg ministra zdravstva Lubomira Hegera, koji je zbog ideološke zadrtosti po pitanju kanabisa u potpunosti ignorisao naučne činjenice ( da li vas to podseća na situaciju u Srbiji posebno, i na Balkanu? ).

1005516_920666824715029_2991731499568647332_n

Bivši ministar zdravlja, kanabis i pola litre viskija

Doktor Zabranski podseća da je ostala jedna velika prepreka iz nasledstva bivšeg ministra, a to je zabrana finansiranja lečenja kanabisom sredstvima iz javnog zdravstvenog osiguranja. Udružene pacijenata KOPAC nedavno je podnelo zahtjev za ukidanje ove uredbe, ali o tome odluku donosi SUKL, državni institut za kontrolu lekova.

Za rad novog ministarstva Zabranski ima puno reči hvale, premda celi proces traje puno duže nego što bi on to želeo.

“Izgradnja je uvek puno teži i duži proces od rušenja, a kad to želite raditi prema propisima, onda je to beskrajno dugotrajno. Bivšem ministru je bilo puno lakše, on je samo rušio, nikakva pravila nije priznavao, niti se njima rukovodio”, ističe naš sugovornik podsećajući da je 2010. godine legalizaciju medicinskog kanabisa podržavalo 92 posto Čeha i da se atmosfera u društvu nije promenila.

Zanimljivo je da je u Češkoj legalizacija medicinskog kanabisa bila podržavana od strane Ministarstva unutarnjih poslova i policije, a sistemski joj se protivilo Ministarstvo zdravlja, koje je, inače, svugde na svijetu inicijator legalizacije.

Bivši ministar Heger je u nekoliko navrata izjavio kako se u Češkoj nikad neće legalizovati kanabis u medicinske svrhe, a inicijatori peticije “Lečebne konopi, petice 2011”, čiji je član i naš sagovornik, uz široku podršku javnosti, stručnjaka i političara širom političkog spektra uspeli su u ovoj namjeri, pa je kanabis u medicinske svrhe legalizovan sredinom 2013. godine.

Heger je, inače, Član stranke TOP 09, po mnogo čemu liberalne i napredne, na čijem je čelu donedavno bio Karel Švarzenberg, nekadašnji bliski saradnik Vaclava Havela i bivši ministar spoljnih poslova. Ali, bivši ministar zdravlja iz njihovih redova ostaće upamćen po tome što je i u medijima i u parlamentu tvrdio da je terapeutski učinak konoplje uporediv s terapeutskim učinkom pola litre viskija. S jedne strane je izazvao podsmeh i šire i stručne javnosti, a istovremeno su stručnjaci bili frustrirani ministrovom arogancijom, ravnodušnošću i nezainteresiranošću za sudbine hiljada pacijenata koji se kanabisom leče ilegalno. Pored stresa zbog oboljenja žive i u strahu, jer, tehnički gledano, krše zakon. Pored zaplene dragocjenog leka, preti im i kazna zatvorom.
( U Srbiji je i dalje tako, i ko da čitamo priču bolesnih odavde, o nesrećnima koji se razbole )

coltyn350

Lečenje bolesti, a ne samo simptoma

Posebna tema je lečenje dece medicinskim kanabisom. Prema sadašnjem zakonu lečenje kanabisom u Češkoj dozvoljeno je starijima od 18 godina. Ono što frustrira stručnjake i lekare koji leče djecu od najtežih bolesti i što smatraju krajnje neetičnim, jeste što se zbog zakonske regulative detetu obolelom od leukemije za smanjenje tegoba mogu davati najjači opijati, ali ne i kanabis?! Deca koja boluju od teških malignih bolesti poput leukemije leče se kanabisom u Izraelu, Sjedinjenim Državama, Kanadi.

“Zašto bi djeca morala patiti više nego odrasli, posebno u slučajevima teških, neizlječivih bolesti kada se ne očekuje da bi doživeli godine u kojima bi se negativne prateće pojave uživanja kanabisa – uzgred budi rečeno sa naučnog stanovišta vrlo sporne – odrazile na nervni sistem”, pita se doktor Zabranski.

Prema rečima profesora Hanuša s Hebrejskog univerziteta u Jerusalemu koji konoplju proučava već 45 godina, o njenom lekovitom dejstvu se još uvek ne zna dovoljno, koliko bi moglo.

“Smatram da je potencijal lečenja konopljom ogroman. Mi znamo da je tamo tetrahidrokanabiol i kanabidiol, ali različite sorte konoplje mogu djelovati različito i kad su u njima zastupljene te dvije supstance. Ukoliko u potpunosti upoznamo ovu biljku i razumemo njeno delovanje, moći ćemo svakom pacijentu posebno pripremiti lek koji mu treba”, izjavio je Hanuš aludirajući na ostale kanabinoide i supstance u konoplji – flavonoide i terpene koji takođe imaju antikancerogeni učinak.

Stručnjaci su uvereni da će u bliskoj budućnosti lekari posezati za medicinskim kanabisom ne samo da bi ublažili simptome pacijentima, već i da bi ih izlečili od teških oboljenja. Jer kanabis zahvaljujući jedinstvenom Endokanabinoidnom sistemu receptora to može.

Izvor : http://www.forum.tm/…/lijecenje-konopljom-bit-ce-ravno-otkr…

Priredio IRKA tim

Click to add a comment

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Legalizacija i Zakoni u Svetu

KANABIS je i zvanično LEK! Istorijska odluka UN

FritzTheCatDecember 2, 2020

Vrhovni sud Slovenije oslobodio kanabis aktiviste jer su radili u korist zdravlja ljudi!

FritzTheCatNovember 30, 2020

Nataša Brašić – državni neprijatelj br. 1

FritzTheCatSeptember 21, 2020

Neželjena dejstva upotrebe Kanabisa – studija, Izrael 2016

FritzTheCatSeptember 27, 2019

Kanabis na recept u EU – nova Rezolucija EU Parlamenta o Kanabisu

FritzTheCatSeptember 13, 2019

4. MAJ Koncert ZA dekriminalizaciju: Proslava svetskog dana Kanabisa

FritzTheCatApril 4, 2019

Legalizacija i dekriminalizacija Kanabisa u 21. veku

FritzTheCatFebruary 19, 2019

Mark Emeri u Beogradu – Kolarac ‘2018 LibertyCon’ (Foto-Video)

rundozucoApril 17, 2018

Realnost: Promena politike o Kanabisu i korisnicima – Srbija 2018?

FritzTheCatMarch 19, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

Pravna pomoć za sve osuđene za uzgoj u Srbiji!

rundozucoFebruary 1, 2018

Medicinska i lična (preventivna) upotreba Kanabisa u Kaliforniji

rundozucoJanuary 10, 2018

Poziv sponzorima, izlagačima i posetiocima – Balkanabis Expo

rundozucoDecember 30, 2017

Svetska zdravstvena organizacija – CBD bezbedan, koristan i treba da bude dostupan!

rundozucoDecember 23, 2017
Rockefeller-medicine

Medicinu zapadnog društva smatramo medicinom Rokfelerovih

rundozucoDecember 19, 2017

IRKA na panelu o Kanabisu Centra za marginu

rundozucoDecember 3, 2017
Coffeeshop Xpresso

Nova holandska vladina koalicija konačno podržala legalnu proizvodnju konoplje

rundozucoDecember 3, 2017

Pravni osnovi za ukidanje prohibicije o kojima se malo zna a još manje priča

rundozucoNovember 23, 2017

Ličnosti legalizacije: Miloš Simić – Po mišljenju Magazina ‘Legalizace’

rundozucoNovember 19, 2017

RBiH je na dobrom putu legalizacije Kanabisa – Bravo za saborce, čekaju se političari

rundozucoNovember 8, 2017

3. Kanabis Marš – Beograd 2017 (Video – foto)

rundozucoOctober 25, 2017

3. Kanabis Marš – Beograd (foto)

rundozucoOctober 4, 2017

Da li je oduzimanje leka namenjenog detetu i teško bolesnom KRIVIČNO DELO i takođe akt fašizma? – 4

rundozucoSeptember 20, 2017

3 Kanabis Marš!! 30 septembar 2017 Beograd, Skupština Srbije

rundozucoSeptember 16, 2017

Kome zakon o topuzu leži tragovi mu smrde nečoveštvom – izjava o hapšenju majke i LEKA

FritzTheCatSeptember 15, 2017

Dobro došli u Fašističku Republiku Srbiju – 3

rundozucoSeptember 15, 2017

IRKA – Predlog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu – Amandman na čl. 7

rundozucoSeptember 10, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

Država koja ljudima brani da se leče je FAŠISTIČKA !

rundozucoAugust 8, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2016: dr Melamed (SAD) i dr Bouso (Španija) KC REX

FritzTheCatMay 26, 2017

Još jedna SKANDALOZNA PRESUDA bolesnom ocu za malo trave!

rundozucoMay 8, 2017

Konoplja na radiju – Zakonske promene u Srbiji 2017.

rundozucoFebruary 27, 2017

U IME NARODA! Protest bolesnih i članova porodica ispred zgrade Vlade Srbije

rundozucoFebruary 12, 2017

Još jedan rođendan bez slavlja

rundozucoJanuary 30, 2017

Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe – RTV (video)

rundozucoJanuary 23, 2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o PKS (video play list)

rundozucoJanuary 19, 2017

Predlog o izmenama Zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama – Zelena stranka

FritzTheCatJanuary 9, 2017

KORENI REVOLUCIJE MEDICINSKE PRIMENE KANABISA U ISTOČNOJ EVROPI (Leafly)

FritzTheCatJanuary 9, 2017

Javna rasprava o izmenama ZKPS: Svedočenja i dokazi bolesnih BORBA ZA LEK! (video)

rundozucoJanuary 3, 2017

Najveća Internacionalna Pobeda za Medicinski Cannabis!

rundozucoJanuary 1, 2017
irka

Izjava UG IRKA o PROCESU protiv Dragana Alargića

rundozucoDecember 31, 2016

JAVNA RASPRAVA o izmenama ZKPS: Stručne činjenice, nauka i argumenti protiv predloženog rešenja! (video)

FritzTheCatDecember 28, 2016

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama – dan 1. (Foto)

rundozucoDecember 27, 2016

Snimci Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama (video)

rundozucoDecember 26, 2016

Захтев Министарству здравља, Скупштини Р. Србије, Влади Р. Србије за јавну расправу о ЗКПС-у

rundozucoDecember 26, 2016

Počinju javne rasprave o bitnim zakonima o lečenju

rundozucoDecember 25, 2016

Prijava Udruženja bolesnih za javnu raspravu za 26. decembar 2016 – (PKS)

rundozucoDecember 25, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

LEGALIZUJTE! Prva Konferencija o medicinskom Kanabisu u Evropskom parlamentu

FritzTheCatDecember 4, 2016

Zvanično saopštenje povodom sramne presude za lečenje Kanabisom

rundozucoNovember 23, 2016

Zahtev Ustavnom Sudu – SKKSO

rundozucoNovember 15, 2016

Zabranjeni forum – 03.11.2016 (Video)

rundozucoNovember 7, 2016

Legalizacija kanabisa u Srbiji – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalization of cannabis for medicinal purposes in Macedonia – II Symposium (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016
Industrijska Konoplja

Uzgajivači konoplje: Ne treba nam uvoz, s uzgojem Marihuane u Hrvatskoj procvetala bi zemlja

FritzTheCatOctober 30, 2016

Zeleno svetlo za legalizaciju medicinskog kanabisa u BiH!

FritzTheCatOctober 30, 2016

Kako je Kanabis postao zabranjen i zašto?

rundozucoOctober 13, 2016

Kanabis za nove bolnice, škole i obnovu ekonomije umesto finansiranja MAFIJE!

FritzTheCatOctober 12, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

rundozucoOctober 12, 2016

Izjavljujem da se moj sin Irfan Ribić uspješno liječi uljem kanabisa! (podrška saborcima)

FritzTheCatOctober 11, 2016

Svedočenja bolesnih ispred zgrade rts-a pre tačno godinu dana

rundozucoOctober 6, 2016

Šta je od Kanabisa za medicinsku upotrebu dostupno u Evropi?

FritzTheCatAugust 3, 2016

OBRAZUJEMO – Sativex vs ulje cvetova Kanabisa

rundozucoJuly 14, 2016

Dr. Lumír Hanuš – Zbog čega je Kanabis uspešan lek? (video)

rundozucoJuly 14, 2016

Zločin protiv Čovečnosti 2016 ( pismo Dr. Roberta Melameda )

rundozucoJuly 14, 2016

Ana: Izlečila sam kancer dojke Kanabisom! 4:20 Beograd 2016 – Video

rundozucoJune 21, 2016

Serbian doctor about healing with cannabis – Interview for France TV April 2016 – Video

rundozucoJune 21, 2016

Odbačena optužnica protiv supruge Saše Mićića

rundozucoJune 18, 2016

SRBIJA: Kada Kanabis spašava živote! Bolje ilegalno ŽIV nego legalno mrtav (video)

rundozucoJune 10, 2016

Predavači i satnica 31 maj i 1 jun – Međunarodni seminar o kanabisu Beograd 2016

FritzTheCatMay 27, 2016

TV KANAL 9, NOVI SAD: OTVORENI EKRAN, 10.05.2016. Maja Vasić – SKK NS (Video)

rundozucoMay 16, 2016

‪#‎FreeAna -‬Solidarno protiv sistema – ZA ANIN ZAKON

rundozucoMay 12, 2016

RTV Sreće u poseti Socijalnom Kanabis klubu Sombor IRKA

FritzTheCatMay 8, 2016

Odgovor na dalje vređanje bolesne i hapšene majke Ane od sindikata policije (PSS)

FritzTheCatMay 8, 2016

PAŽNJA!!! Upravo je UHAPŠENA ANA ANTIĆ MAJKA 3 PREDIVNA DETETA OBOLELA OD MS-a

FritzTheCatMay 5, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Stefan (Video)

rundozucoApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Katarina (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Brankica (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Snežana (Video)

rundozucoApril 26, 2016

SVETSKI DAN KANABISA BEOGRAD – HEROJI SRBIJE ♥ – Foto

rundozucoApril 25, 2016

Svetski Dan Kanabisa Beograd 2016 – Kanabis Manifest 4:20 (video)

FritzTheCatApril 24, 2016

DAY OF LIBERATION DAN OSLOBAĐANJA – IRKA i Marija 4:20 Beograd

FritzTheCatApril 24, 2016

IZBORI 2016 Legalizacija kanabisa Grada i Zelena stranka

rundozucoApril 15, 2016

Miloš Simić govori o hapšenju Dragana Alargića

rundozucoApril 11, 2016

UNGASS 2016 Pismo Ministarstvu inostranih poslova: koji je stav Srbije?

FritzTheCatApril 5, 2016

IZBORI 2016: Legalizacija KANABISA – PRAVO na izbor i LEK! (video)

FritzTheCatApril 1, 2016

Tuzla 2016 – Za Slobodan BALKANABIS

rundozucoMarch 16, 2016

#420 – Dan Kanabisa Beograd 22 April 2016

rundozucoMarch 16, 2016

Ko je zapravo LUD a ko glup? O uništenju i spasu srpske privrede

FritzTheCatMarch 16, 2016

Studija: Kanabis i procvat privrede su međusobno povezani!

FritzTheCatMarch 16, 2016

Počeo je SPANNABIS najveća Svetska Konferencija o Kanabisu

rundozucoMarch 11, 2016

Legalizacija Marihuane u Hrvatskoj – RTL

rundozucoMarch 8, 2016

Legalizacija Marihuane u BiH – ( Dnevnik BiH )

rundozucoMarch 7, 2016

ZA SLOBODAN BALKANABIS!

rundozucoFebruary 23, 2016

Konoplja na radiju – Sanjin Jašar

rundozucoFebruary 19, 2016

Ideju čije je vreme došlo je nemoguće sprečiti!

FritzTheCatJanuary 31, 2016

Političari bez promene zakona o Kanabisu NE krećite u IZBORE!

FritzTheCatJanuary 31, 2016

JEDNO SJEME, JEDNA IDEJA, JEDNA BORBA – ZA SLOBODAN BALKANABIS!

FritzTheCatJanuary 23, 2016

VAŽNO!!! Prvi virtuelni Svetski Kanabis Samit

rundozucoJanuary 20, 2016

Srpska Rašomonijada oko Kanabisa i lažne ‘legalizacije’ traje: ŠTA JE ZAPRAVO LEK?! (Tv Pink)

FritzTheCatJanuary 19, 2016
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i naj važnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2