Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

Način primene ulja od cvetova Kanabisa i saveti

Na molbu mnogih, ponovo delimo uputstvo o korišćenju RSO ulja od cvetova kanabisa uz praktične savete bolesnih koji se leče:
Više stotina obolelih od raka se trenutno u Srbiji leči pomoću ulja od cvetova kanabisa, koje su nabavili raznim načinima, rizikujući hapšenje i krivičnu prijavu. Bitno uputstvo za sve o korišćenju ulja i vrlo korisni saveti članova porodica iz Srbije, koje leče svoje najbliže od teških oblika kancera:

“Ulje moze biti izuzetno ‘High’ sa pratećim efektima euforije ako se koristi pušenje kao način unošenja u organizam. Nakon kraćeg vremena postiže izuzetno opustajući efekat i ima često, jednostavno rečeno “udarac na oči”. Efekat može biti poprilično iznenadjujući na pacijenta, ako se krene sa lečenjem jačim dozama kod stanja koja to zahtevaju, te se preporučuje da obavezno pored njega bude neko ko ima iskustva sa kanabisom, jer se može desiti da se pacijent po sopstvenom priznaju oseća “kao da tone” i sl. Naravno ovo se odnosi na jače ili veće doze i nebitno je kako se konzumira lek, pušenjem, vaporizacijom ili jednostavno oralno direktno na jezik.

Zbog izuzetno jakog ukusa koji ostavlja u ustima, pacijentu može biti teško da se izbori sa aromom te je jedna od mogućnosti da se stavi u sredinu od hleba ili nešto drugo. Posebno obratiti pažnju kada pacijent uzima jaču dozu. Zbog relaksirajućeg efekta koje proizvodi na telo i mozak ulje može izazvati potrebu za snom. Iz ličnog iskustva iznosim zapažanje da je pacijentima upravo taj san potreban i neophodan kako bi se lek lakše izborio sa kancerom.

Posle kvalitetnog i mirnog sna, koji je u stanju da savlada čak i pacijente sa izuzetnim bolovima, kada ne pomažu ni flasteri od morfijuma koje im moderna medicina prepisuje, ujutro se odlično osećaju; koliko im to bolest dozvoljava, naravno (direktno govorim o pacijentu sa metastazama na mozgu i plućima i o pacijentu sa metastazama jetre i limfnih čvorova).
Odlicne efekte ima i na povećanje apetita i vraćanje telesne mase koja se izgubi zbog same prirode bolesti. Iz iskustva sa ta dva, meni izuzetno bliska pacijenta preporučujem da kod slucajeva sa 4 stadijumom kancera krenu agresivno sa terapijom u jačim dozama jer postižu brži efekat na sam organizam, mada je drugačije od pacijenta do pacijenta.

Neko će brže i lakše podneti efekte ulja a neko teže. Zbog toga i naglašavam da je neophodno da stalno bude prisutan neko ko razume kanabis kao biljku, sve dok se sam pacijent ne bude navikao. Onda će sam i da traži lek, jer shvata da mu izuzetno pomaže. Ovo sam hteo da podelim sa ljudima koji se prvi put susreću sa lekom i terapijom kako bi iz ličnog primera pomogao onom kome je ovo možda nepoznanica. O izveštajima lekara, statistikama i rezultatima lečenja pisaću kada za to dodje vreme.
Zdravlje na 1. mestu, lek postoji.

Panorama

Rik Simpson, humanista i veliki borac za oslobađanje Kanabisa

Većina obolelih završi ceo tretman za 90 dana, ako lečenje započne na vreme i bez korišćenja hemioterapije i zračenja. Količina potrebna za to je 60ml ulja. Međutim morate da budete spremni da lečenje nekada duže traje, po nekad i duže od godinu dana, sve zavisno od stepena oštećenja organizma, obolelih organa i samog metabolizma, posebno ako je telo pre toga uništeno zračenjem i hemijom.

 

SAVET: Ukoliko osoba koja se leči uljem dobro podnosi terapiju, slobodno povećajte dozu. Kako sam Rik a i drugi koji se leče napominju, što pre se dođe do doze od 1 ml dnevno to je bolji i brži oporavak. Prilagođavajte doze onako kako bolesnoj osobi odgovara, jer naši organizmi i metabolizmi su različiti i mogu različito da reaguju na terapiju.
Doze mogu da budu i veće, pošto od kanabisa nema predoziranja i niko nikada nije umro od njega.

Svako ulje napravljeno i od slabije organski gajene sorte, ako je pravilno napravljeno, delovaće blagotvorno na organizam, a što je kvalitenija i jača sirovina od koje je pravljeno biće i efikasnije.
Treba napomenuti da zavisno od organizma, oštećenja organa i stepena bolesti, terapija može da traje duže od predviđene, kao i kraće ako bolest nije uznapredovala, takođe i da hemoterapija i zračenje može da je produži.

Savet je da i po izlečenju, nastavite da koristite male početne doze ulja, jednom dnevno, u narednom periodu, kako bi obezbedili minimalnu dozu kanabinoida, i kako se kancer ne bi vratio. Unošenje i manjih doza biljnih kanabinoida, pobuđuje naše telo da luči sopstvene kanabinoide koji jačaju naš imuni sistem i regulišu metabolizam u sinergiji sa biljnim.

Supozitoriji (čepići) za rektalnu upotrebu:

Nauka je potvrdila ono što znamo iz prakse – da je korišćenje ulja putem supozitorija daleko efikasniji način, posebno za lečenje kancera, ali i drugih obolenja. Više od 3 puta je veća apsorpcija i lekoviti učinak kanabinoida u odnosu na oralno uzimanje! Kanabinoidi direktno preko sluzokože dospevaju u krvotok i deluju već posle 20-30 minuta.

Treba napomenuti da samo za kancere jetre  ne treba koristiti ulje putem supozitorija, jer je potrebno da kanabinoidi prvo prođu kroz jetru, pa tek onda da uđu u krvotok. Zato za te oblike kancera, ulje kanabisa treba koristiti oralno (progutati ne trljati na desni!). Naravno dobro je kombinovati oba načina, dok korišćenje čepića povećava efikasnost lečanja i uz manju količinu ulja.
Supozitorijima se kanabinoidi i terpeni iz ulja preko sluzokože putem krvi direktno sprovode do mesta kancera.

Korišćenje suspozitorija znatno smanjuje psihički efkat koji mnoge starije osobe može da zbuni u početku, jer pobuđuje čula, i zato je posebno preporučljivo, a njime postižemo jače lekovito dejstvo, zbog veće količine kanabinoida koji se na ovaj način iskoriste.

Pročitajte uputstvo kako se prave čepići

10847987_10152533338922473_8932113619320112129_n

Pozivamo vas da nam podelite i pošaljete vaša iskustva i savete da ih dodamo radi svih koji počinju da koriste kanabis i koji se leče uljem od cvetova kanabisa. Bitno je da sami pratite i beležite sve efekte i doziranje koje primenjujete. To su dragoceni podaci za sve nas i lekare koji počinju da se pridružuju i da uče o lečenju kanabisom.

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

View Comments (14)

14 Komentara

 1. Robert

  October 24, 2017 at 1:08 PM

  Koliko dugo nakon izlječenja treba uzimati malu dozu?

 2. Petra

  July 21, 2017 at 1:37 AM

  Moze li se uljem kanabisa izleciti Hasimoto?

 3. sime

  January 15, 2017 at 9:56 PM

  Kako dq napravim chepichi

 4. Vuk

  December 15, 2016 at 10:37 PM

  Dobro veče ljudi,

  Značilo bi da mi neko brzo odgovori. Elem, majka je pre dve god otkrila rak dojke, išla na terapije, bilo bolje, lošije, I sve tako, a sad nekako samo lošije… Uglavnom, nabavili smo ulje, tj. Smolu. Uzimala je mesec i po dana,sve do pre neki dan. Krenula je od 1/4zrna da bi od pre neki dan stigla na Po 15 zrna 3x na dan.KAD JE Počela, bila je pospana I slično, ništa strašno. Ipak, kako se povećavalo, osećala se sve tromije I tome slično. I to sam smatrao normalnim. Međutim, počela je jako da kašlje već danima, da se nenormalno zamara. Na kraju, prekjuce je bila toliko loše da nije mogla da ustane sa stolice. Zvali smo hitnu, toliko nizak pritisak da nisu mogli da ga izmere. Odmah u bolnicu. Sad leži, dobija nešto za srce I infuzije Prima itd. ona inače ima nizak pritisak. Sad je u tolikom strahu da više ne želi da uzima ulje a ostalo je još više od mesec dana do kraja terapije uljem.. Ona, zaista, je bila loše, srce, pritisak, kašalj, ne može da se nadiše, da govori,dakle nije samo trip I strah, mada delom verovatno ima i toga. Da li poznajete slična iskustva, šta savetujete,da li da nastavi, da ne napravi veću štetu nego korist… Ona je potpuno kolabirala na kraju… Ne znam šta da radim, molim za savet. Pozdrav I dobro zdravlje želim svima

  • Stojan

   December 22, 2016 at 9:22 PM

   Ja bih ti savetovao da ode na magnetnu da proveri da li se tumor smanjio, ako jeste to će joj povratiti veru u ulje jer će dokazati da deluje. Ako joj je toliko loše onda malo smanjite dozu dok se telo navikne.

 5. verica

  August 8, 2016 at 5:50 PM

  imam karcinom koze,dali mogu da ga nanosim direktno na kozu ili da ga pijem

 6. Majda

  April 11, 2016 at 12:10 AM

  Poz.dijete 10 god.JIartritis molim dozai kako davati

  • Anna75

   April 20, 2016 at 5:37 PM

   Majda po[to je dete malo,počnite sa malim dozama oko pola zrna pirinča pred spavanje,za početak dok malo ne navikne,ako detetu ne prija ulje čepiće nije teško napraviti ,a ja mislim da je deci tako naajbolje davati jer se iskoristi najviše ulja.krenite kao što rekoh sa pola zrnceta pirinča uveče i moj savet je da porazgovarate sa doktorkom .

 7. Biljana

  February 28, 2016 at 8:21 PM

  Dali moze day se korksti sa sredinom hleba sa obzirom day sam operjsala rak desni I na desnoj strani su mi stavili metal umesto desni.mozda mogu day ga progutam se sredinom hleba.?operisana Sam pre dvadeset Dana 2.2.2016

 8. Milica

  January 25, 2016 at 11:24 AM

  Koristim ulje kanabisa za sina (17 godina) koji je dva puta operisao spinalni tumor (ependimom). Nakon druge operacije, u februaru 2015. godine smo počeli sa terapijom uljem i na prvoj magnetnoj rest recidiv je bio iste veličine kao i nakon operacije (zbog specifičnog mesta nije mogao ceo da se ukloni). S obzirom da ga unosi utrljavanjem u desni, zanima me da li bi mogao da ga unosi oralno, jer mi se čini da dobar deo ulja ostane na prstu prilikom utrljavanja? Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav!

 9. NADA POPOVIC

  September 23, 2015 at 11:21 AM

  molim vas, kako doci do kvalitetnog ulja? moj uz je bolestan, trenutno prima zracenje i hemoterapije, koristimo vec ulje, ali nisam sigurna u kvalitet. kako doci do kvalitetnog ulja

  • Dobre

   May 26, 2016 at 1:45 PM

   treba mi ulje od kanabis za lecenje rak belih drobova

 10. nada Maric

  September 7, 2015 at 10:58 AM

  A KAKO moze da se nabavi ulje ?Potrebno mi je za mamu,boluje OD hOCKINSA!

 11. Boris

  May 25, 2015 at 8:58 PM

  Razgovarao sam sa Rickom Simpsonom prosle godine kada je bio u
  Beogradu na promociji o legalizaciji Cannabisa uopste.
  Zeleo sam da saznam sto vise o svim aspektima dejstva i koriscenja
  cannabis ulja za rasna oboljenja i kod pocetnih i podmaklih stadija
  bolesti.
  Ono sto je bitno reci kada se neko odluci da zapocne lecenje uljem
  treba napomenuti da je lecenje kompleksno i zahteva dosta truda i
  angazovanja ne samo bolesnika vec i bliskih njemu osoba.
  Treba ocistiti organizam,preci na biljnovocnu hranu,sveze sokove,
  odreci se mesa i mesnih preradjevina,mlecnih proizvoda,belog hleba
  i secera.
  Ali najbitnije od svega obezbediti kvalitetno ulje.Za to ulje je
  potreban kvalitetan materijal,organski gajena biljka koja bi trebalo
  da sadrzi 60-70 % indicu i 30-40% sativu.
  Kupovinom neproverenog ulja od loseg materijala mogu da dovedu u
  zabludu korisnika da izgubi dragoceno vreme,i na kraju cesto sledi
  komentar”koristili smo ulje ali nije pomoglo”.
  Provereno kvalitetno ulje po Ricku Simpsonu za sada se moze nabaviti
  jedino u Amsterdamu.
  *Vitapluso*

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

BalKanabis tim VS ms

rundozucoSeptember 6, 2017

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

FritzTheCatOctober 31, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

rundozucoJune 20, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

rundozucoMay 16, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

rundozucoFebruary 15, 2016

Upotreba ulja od kanabisa sa nerafinisanim kokosovim uljem za rak pluća

rundozucoDecember 3, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

rundozucoNovember 18, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

FritzTheCatOctober 20, 2015

Kanabis supozitoriji: Najefikasniji način korišćenja ulja od cvetova kanabisa

FritzTheCatOctober 4, 2015

Kako dozirati konopljino ulje za decu?

BuxnaSeptember 8, 2015

Saveti za korišćenje ulja: JEDNOSTAVNA ZAMENA ZA ČEPIĆE!

FritzTheCatAugust 17, 2015

(Не)Квалитет уља од цветова и преваре у Србији, јул 2015

FritzTheCatJuly 21, 2015

Razumevanje medicinskog kanabisa i nastanak kanabinoida

rundozucoMarch 19, 2015

Kako napraviti najkvalitetnije ulje?

rundozucoMarch 8, 2015

Kako se prave čepići?

BuxnaDecember 13, 2014

Kako napraviti ulje od konoplje po recepturi Rika Simpsona – dekarboksilovani ekstrakt cvetova kanabisa

BuxnaOctober 1, 2014
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i naj važnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2