Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

SKANDAL: Zastrašivanje i smena načelnice psihijatrije posle podrške kanabisu na Javnoj raspravi!

Još jedan skandal u domaćem zdravstvu. Zastrašivanje i smena načelnice psihijatrije posle podrške kanabisu na Javnoj raspravi, 10 februara u Novom Sadu! Mafija i farmako lobi uzvraćaju udarac jedinoj lekarki koja je imala časti i poštenja da javno podrži zahteve pacijenata. Jedna od retkih koja zna šta je ‘Anandamid’ i EKS! Verujemo da su mnogi časni lekari na sličan način ucenjeni i prinuđeni da ćute od strane političko-lobističkih moćnika. VREME ĆUTANJA JE PROŠLO!

PRESUDA PRE ISTRAGE – javno obraćanje:

Čudo neviđeno se desilo na Vrbaškoj psihijatriji. Naime doskorašnja načelnica Psihijatrije dr.med. Mira Obradović smenjena je sa mesta Načelnice odeljenja bez ikakvog objašnjenja od strane VD Direktora Opšte bolnice dr. Milana Popova a u rešenju je navedeno: zbog bolje organizacije procesa rada, iako nije bilo primedbi na rad Načelnice.
Nakon ovoga direktor određuje unutrašnji nadzor na psihijatriji i na mesto predsednika komisije imenuje Dr Vujadina Trivkovića kardiologa u Opštoj bolnici koji sam vrši nadzor iako je bila imenovana komisija koja nije došla na sastanak. Nakon toga Direktor postavlja na mesto VD načelnika psihijatrije Dr.Dejana Jurišića neurologa koji samo dan nakon postavljanja podnosi ostavku i onda gle čuda na mesto VD Načelnice odelenja imenuje se dr.Neda Grbović Psihijatar sa psihijatrijskim iskustvom manjim od mesec dana
I tako pacijenti ostaju u čudu jer za tri dana kontaktiraju sa tri Načelnika.
 
“Svemu ovome prethodi neodgovorno i teatralno ponašanje medicinske sestre na odelenju koja dugi niz godina remeti rad na odeljenju sklona davanju lažnih izjava i huškanja pacijenata protiv određenih lekara. Iz neobjašnjivih razloga ova medicinska sestra je zaštićena a ja se pitam od koga?
S obzirom da sam se obraćala kao načelnik više puta upravi i njenom načelniku da se problem ove sestre reši jer u toku radnog vremnena ona ima obaveze oko tri sata a ostalo vreme koristi za sedaljke ispijanje kafa i trošenje vremena na smišljanje raznih priča nevezanih za mentalno obolela lica čime sputava zaposlene sestre u izvršenju svojih radnih obaveza. Ta sestra je u disharmoniji sa sobom  a iz tih razloga i sa okolinom što iziskuje njeno psihološko i psihijatrijsko posmatranje.
Pomenuta sestra koristi vrlo često ulični primeren rečnik (nadam se u zabludi) pred pacijeentima što dodatno iziskuje razmišljanje da li manipuliše sa obolelim licima.
Imenovana sestra je 09.03.2017.godine lažno optužila načelnicu dr.Miru Obradović da ju je u ambulanti napala makazama tvrdeći u sopstvenoj izjavi da je Doktorka htela sa njom verbalni delikt (ne znam kako se verbalni delikt sprovodi sa makazama) pri čemu dobija nalaz sadašnbje VD Načelnice Dr Nede Grbović da je pod akutnim stresom i ako uredno dolazi naposao.
 
Nakon ovoga 15.03.2017. na odeljenju se pojavljuje pacijent Sava Vujošević koji se godinama vodi pod šifrom poremećaja ličnosti sa prepisanom terapijom i povremenim konzumiranja alkohola, pri čemu sadašnja načelnica menja šifru da čovek od 50 godina koristi marihuanu a da je savetovan od strane lekara da to čini i da je navodno u terapijske svrhe istu sadio i koristio. U istom nalazu je zabeleženo da pacijent ima “nanogicu” i da čeka suđenje. Paradoksalno je da je imenovana sestra odvela ovog pacijenta kod v.d. direktora, pri čemu nije utvrđeno da li konzumira ili ne psihoaktivne supstance, a njegov iskaz se uzima kao relevantan, što je nedopustivo jer nije  testiran na panel testu ( test koji pokazuje da li je pozitivan na psihoaktivne supstance).
U toku unutrašnjeg Nadzora, imenovani dr Trivković, kao pojedinac saslušava mene kao bivšu Načelnicu i dugogodišnjeg iskusnog psihijatra te prilikom saslušanja izgovara da ima potpisanu izjavu od strane pacijenta koji tvrdi da sam mu ja preporučila konzumiranje marihuane, i preporučila i dilera; što govori da kolega, iako kardiolog, bez provere prihvata iskaz psihijatrijskog pacijenta kao verodostojan i istinit i da je tu izjavu dala uračunjiva osoba.
 
Kada sam videla kuda sve to vodi, momemtalno sam tražila izuzeće dr Trivkovića Unutrašnjem Nadzoru te imenovanje novog Unutrašnjeg Nadzora sastavljenog od relevantnih aktera (psihijatara) koji treba da procene da li uopšte postoje razlozi za Unutrašnji Nadzor.
Sve ovo, bojim se, ima veze sa mojim nastupom  u AP Vojvodine, januara meseca 2017. godine, gde sam po nalogu v.d. Direktora, kao apolitična ličnost učestvovala u raspravi o usvajanju zakona o legalizaciji marihuani, što se može videti na youtube kanalu, gde sam govorila ono što zaista mislim i iza čega stojim, a poučena dugogodišnjim radom i iskustom, što je imalo velikog odjeka u javnosti a samim time i nepoželjnih konotacija po institucije sistema.
 
Obzirom da se protiv mene vodi kampanja, svakodnevno me zovu pacijenti i dolaze u Ambulantu, otvoreno govoreći šta i ko o meni priča te pokušava, bezuspešno, da naruši moj ugled, javno se obraćam svim građanima Vrbasa i okoline koja gravitira O.B. Vrbas, službi za Psihijatriju da nastavljam časno i pošteno da radim posao psihijatra ida ću, kao i do sada, štititi interese pacijenata i uvek ih stavljati ispred ličnih interesa i želja.
Ne znam da li ću ovim svojim obraćanjem zaštititi svoje kolege koje se vrlo lako mogu naći u situaciji u kojoj sam ja sada i neće podleći pritiscima i ucenama radi želja moćnika iza kojih stoje političke partije, organizacije i razni moćnici, pri čemu zaposleni ne mogu da ispolje slobodnu volju i želju za unapređenjem rada već svoje želje moraju uskladiti sa željama moćnika.
 

Nakon više od 20 godina rada kao lekar Specijalista Psihijatar, a i kao majka dvoje dece, mogu reći da nikada nisam imala ni jedan konflikt sa bilo kojim pacijentom psihijatrije a naravno ni sa kolegama, pa mi je prosto neverovatno da se sve ovo dešava zbog jedne medicinske sestre čije izjave se uzimaju kao relevantne i istinite a mene saslušavaju, a i to saslušanje čak ni ne liči na ona koja sam imala prilike da vidim prilikom svojih veštačenja u sudskim sporovima. Ko stoji iza pomenutih, ko im daje instrukcije, ko im dozvoljava širenje fobija, neistina i laži i ko ne reaguje na iste i zbog čega, ostaje pitanje za ljude koji me poznaju a i za one koji ne znaju jer mogu da predpostave…”

Dr Mira Obradović

IRKA pruža punu podršku dr. Obradović i apelujemo na sve koji imaju uticaja da se prekine progon pacijenata, lekara i naučnika koji smatraju da Kanabis treba da se koristi u medicini i da se dalje istražiju njegova lekovita svojstva. Lekari koji pričaju istinu i koji se bore za prava svojih pacijenata – moraju da budu zaštićeni!
Pozivamo sve medije i javnost da ustanu protiv javnog progona jedne humane lekarke, samo zato što je imala dovoljno časti da javno kaže ono što ostali ne smeju i o Kanabisu ali i o pravim problemima pacijenata navučenih na farmako droge!

Snimak sa Javne rasprave o izmenama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, održane 10 januara u Novom Sadu:

Priredio IRKA tim

View Comments (7)

7 Komentara

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

Kanabis je u Srbiji DEKRIMINALIZOVAN obavezujućom odlukom UN!

FritzTheCatFebruary 6, 2021

Kanabis u terapiji kovid-19 infekcije može da spreči teške oblike i smrt – pokazuju naučne studije

FritzTheCatDecember 24, 2020

KANABIS je i zvanično LEK! Istorijska odluka UN

FritzTheCatDecember 2, 2020

NAUKA: Legalan kanabis znatno smanjuje upotrebu alkohola, duvana i prepisanih lekova!

FritzTheCatDecember 23, 2019

Kanabis je bezbedna i efikasna terapija kod mladih pacijenata sa autizmom

FritzTheCatNovember 24, 2019

Neželjena dejstva upotrebe Kanabisa – studija, Izrael 2016

FritzTheCatSeptember 27, 2019

4. MAJ Koncert ZA dekriminalizaciju: Proslava svetskog dana Kanabisa

FritzTheCatApril 4, 2019

Legalizacija i dekriminalizacija Kanabisa u 21. veku

FritzTheCatFebruary 19, 2019

5 Razloga zašto kanabis na pojedince utiče različito

rundozucoApril 17, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

HVALA DRŽAVI ŠTO MI NE DA DA SE LEČIM ONIM ŠTO MI POMAŽE – Lubica Mirković

rundozucoJanuary 29, 2018

Medicinska i lična (preventivna) upotreba Kanabisa u Kaliforniji

rundozucoJanuary 10, 2018
Lečenje bolesti kostiju Kanabisom

BEZ KOSTI U GRLU: Kako kanabis moze da pobedi bolesti kostiju

rundozucoDecember 22, 2017
Industrijska Konoplja

Konoplja daje upotrebljivo biodizel gorivo pokazuju rezultati nove studije

rundozucoDecember 19, 2017
Rockefeller-medicine

Medicinu zapadnog društva smatramo medicinom Rokfelerovih

rundozucoDecember 19, 2017

Đorđe: Pobedio sam Kronovu bolest i Hočkinov limfom Kanabisom!

rundozucoDecember 5, 2017

Da li marihuana može da se koristi u borbi protiv kancera?

rundozucoNovember 21, 2017

Izraelski istraživači pokušavaju da izleče autizam kanabisom

rundozucoNovember 18, 2017

Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav – Šejla

rundozucoNovember 6, 2017

IRKA – Predlog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu – Amandman na čl. 7

rundozucoSeptember 10, 2017

BalKanabis tim VS ms

rundozucoSeptember 6, 2017

DRŽAVA u kojoj BOLESNI moraju da se sakrivaju dok koriste jedini LEK koji im pomaže je Fašistička – 2

rundozucoSeptember 5, 2017

2,5 god. sam ŽIVA i zdrava zahvaljujući biljci koja je zabranjena – Katarina Likić

rundozucoSeptember 5, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

DOKAZI o nadmoći Kanabisa u lečenju ms-a

rundozucoAugust 17, 2017

Drugi (II) međunarodni seminar: ‘Kanabis u medicini i praksi’ Beograd 2017 (Video play list)

rundozucoAugust 3, 2017
dr.-robert-melamede

Dr. Bob – “Vreme je da se nauči da nikad ne treba da pričate o onome o čemu ne znate ništa”

rundozucoAugust 3, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – Tribina u KC Rex, 23.06.2017. (Foto-Video)

rundozucoAugust 2, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – radionica sa dr Bobom 22.06.2017 Boatel Charlie (Foto)

rundozucoAugust 2, 2017

Program i učesnici Međunarodnog seminara o Kanabisu Beograd 2017

FritzTheCatJune 12, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2017 gost Dr Melamed (SAD) 23 jun KC REX

FritzTheCatJune 3, 2017

KANABIS ZA ZDRAVO SRCE I MOZAK! CBD za efikasno lečenje moždanog udara i srčanog zastoja

FritzTheCatMay 30, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2016: dr Melamed (SAD) i dr Bouso (Španija) KC REX

FritzTheCatMay 26, 2017

Cann10 The 2nd International Medical Cannabis Conference Tel Aviv 2017

FritzTheCatMay 3, 2017

DOBRODOŠLI: 6. maj Svetski Dan Kanabisa Beograd 2017 – Ada Ciganlija

FritzTheCatApril 28, 2017

Srpski kanabis lider uhapšen uoči Javne rasprave zakona o kanabisu (‘Leafly’)

FritzTheCatJanuary 16, 2017

HARVARD studija – Pušenje Kanabisa poboljšava funkcije mozga i radne sposobnosti!

FritzTheCatJanuary 12, 2017

Predlog o izmenama Zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama – Zelena stranka

FritzTheCatJanuary 9, 2017

KORENI REVOLUCIJE MEDICINSKE PRIMENE KANABISA U ISTOČNOJ EVROPI (Leafly)

FritzTheCatJanuary 9, 2017

JAVNA RASPRAVA o izmenama ZKPS: Stručne činjenice, nauka i argumenti protiv predloženog rešenja! (video)

FritzTheCatDecember 28, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

LEGALIZUJTE! Prva Konferencija o medicinskom Kanabisu u Evropskom parlamentu

FritzTheCatDecember 4, 2016

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Zabranjeni forum – 03.11.2016 (Video)

rundozucoNovember 7, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

FritzTheCatOctober 31, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalizacija kanabisa u Srbiji – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalization of cannabis for medicinal purposes in Macedonia – II Symposium (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Cene kanabisa i ulja u regionu oktobar 2016 – Ulje je Kanabis!

FritzTheCatOctober 30, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

rundozucoOctober 12, 2016

Šta je od Kanabisa za medicinsku upotrebu dostupno u Evropi?

FritzTheCatAugust 3, 2016

OBRAZUJEMO – Sativex vs ulje cvetova Kanabisa

rundozucoJuly 14, 2016

Dr. Lumír Hanuš – Zbog čega je Kanabis uspešan lek? (video)

rundozucoJuly 14, 2016

Zločin protiv Čovečnosti 2016 ( pismo Dr. Roberta Melameda )

rundozucoJuly 14, 2016

AJURVEDSKA MEDICINA, KANABIS I LEČENJE ISHRANOM

FritzTheCatJuly 4, 2016

Smirivanje epi napada Kanabisom – direktan prikaz

rundozucoJune 22, 2016

Kids and healing with cannabis in Serbia April 2016 – Video

rundozucoJune 21, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

rundozucoJune 20, 2016
Seme Konoplje

Prednosti upotrebe celog semena Konoplje

rundozucoJune 10, 2016

Donacije za seminar – Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31 maja-2 juna!

FritzTheCatMay 25, 2016

KANABIS JE INSPIRACIJA ŽIVOTA (mali vodič za razumevanje trave)

FritzTheCatMay 21, 2016

Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31. maja u REX-u! Seminar – Lečenje Kanabisom

FritzTheCatMay 18, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

rundozucoMay 16, 2016

RTV Sreće u poseti Socijalnom Kanabis klubu Sombor IRKA

FritzTheCatMay 8, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Milijana (Video)

rundozucoApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Bane (Video)

rundozucoApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Katarina (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Brankica (Video)

rundozucoApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Snežana (Video)

rundozucoApril 26, 2016

Kanabis je uvek bio LEK – Srpska farmakopeja

rundozucoApril 11, 2016

Još malo o Kanabisu – Vera Ranković

rundozucoApril 11, 2016

IZBORI 2016: Legalizacija KANABISA – PRAVO na izbor i LEK! (video)

FritzTheCatApril 1, 2016

Tuzla 2016 – Za Slobodan BALKANABIS

rundozucoMarch 16, 2016

#420 – Dan Kanabisa Beograd 22 April 2016

rundozucoMarch 16, 2016

Najvažnija dobrobit uzgoja za lične potrebe lečenja, leži u samoj aktivnosti uzgoja.

rundozucoMarch 10, 2016

Kanabis i depresija

rundozucoFebruary 22, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

rundozucoFebruary 15, 2016

Razumevanje kanabinoidnih receptora

rundozucoFebruary 14, 2016

Marihuana kao preventivni lek

rundozucoFebruary 3, 2016

Kanabis i IQ

rundozucoFebruary 1, 2016

Najveće istraživanje na tinejdžerima do sada: Marihuana ne izaziva pad inteligencije!

FritzTheCatJanuary 20, 2016

VAŽNO!!! Prvi virtuelni Svetski Kanabis Samit

rundozucoJanuary 20, 2016

Srpska Rašomonijada oko Kanabisa i lažne ‘legalizacije’ traje: ŠTA JE ZAPRAVO LEK?! (Tv Pink)

FritzTheCatJanuary 19, 2016

Verujte da ste pobednik! Kanabis, stres i lečenje

FritzTheCatJanuary 4, 2016

Nacrt Sporazuma o saradnji UG IRKA i drugih Udruženja

rundozucoDecember 27, 2015

SKK Beograd: Prvi zvanični socijal kanabis klub u Srbiji

rundozucoDecember 23, 2015

PREVARA teško bolesne majke koja se leči uljem od Kanabisa!!!

FritzTheCatDecember 20, 2015

Tamo gde Sunce sja i gde je TRAVA legalna 2. deo

rundozucoDecember 9, 2015

Vrhunska testirana ulja sa naših prostora!

rundozucoDecember 9, 2015

Naučnici objašnjavaju zašto se korisnici marihuane nikada ne predoziraju

rundozucoDecember 7, 2015

Tamo gde sunce sja i gde je TRAVA legalna

rundozucoDecember 5, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

rundozucoNovember 18, 2015

Hrvatska – Potpuna legalizacija kanabisa – Najbolja pomoć oboljelim osobama

rundozucoNovember 18, 2015

Sloboda za Huanita (Video)

rundozucoNovember 11, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

Lečenje DIJABETESA Kanabisom – SVEDOČENJA SRBIJA!

FritzTheCatOctober 27, 2015

Mr. ph. Vanja Mileusnić: Kanabis u medicini i prevenciji EXPO MEDIC 2015 (video)

FritzTheCatOctober 25, 2015
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i naj važnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2