Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

SKANDAL: Zastrašivanje i smena načelnice psihijatrije posle podrške kanabisu na Javnoj raspravi!

Još jedan skandal u domaćem zdravstvu. Zastrašivanje i smena načelnice psihijatrije posle podrške kanabisu na Javnoj raspravi, 10 februara u Novom Sadu! Mafija i farmako lobi uzvraćaju udarac jedinoj lekarki koja je imala časti i poštenja da javno podrži zahteve pacijenata. Jedna od retkih koja zna šta je ‘Anandamid’ i EKS! Verujemo da su mnogi časni lekari na sličan način ucenjeni i prinuđeni da ćute od strane političko-lobističkih moćnika. VREME ĆUTANJA JE PROŠLO!

PRESUDA PRE ISTRAGE – javno obraćanje:

Čudo neviđeno se desilo na Vrbaškoj psihijatriji. Naime doskorašnja načelnica Psihijatrije dr.med. Mira Obradović smenjena je sa mesta Načelnice odeljenja bez ikakvog objašnjenja od strane VD Direktora Opšte bolnice dr. Milana Popova a u rešenju je navedeno: zbog bolje organizacije procesa rada, iako nije bilo primedbi na rad Načelnice.
Nakon ovoga direktor određuje unutrašnji nadzor na psihijatriji i na mesto predsednika komisije imenuje Dr Vujadina Trivkovića kardiologa u Opštoj bolnici koji sam vrši nadzor iako je bila imenovana komisija koja nije došla na sastanak. Nakon toga Direktor postavlja na mesto VD načelnika psihijatrije Dr.Dejana Jurišića neurologa koji samo dan nakon postavljanja podnosi ostavku i onda gle čuda na mesto VD Načelnice odelenja imenuje se dr.Neda Grbović Psihijatar sa psihijatrijskim iskustvom manjim od mesec dana
I tako pacijenti ostaju u čudu jer za tri dana kontaktiraju sa tri Načelnika.
 
“Svemu ovome prethodi neodgovorno i teatralno ponašanje medicinske sestre na odelenju koja dugi niz godina remeti rad na odeljenju sklona davanju lažnih izjava i huškanja pacijenata protiv određenih lekara. Iz neobjašnjivih razloga ova medicinska sestra je zaštićena a ja se pitam od koga?
S obzirom da sam se obraćala kao načelnik više puta upravi i njenom načelniku da se problem ove sestre reši jer u toku radnog vremnena ona ima obaveze oko tri sata a ostalo vreme koristi za sedaljke ispijanje kafa i trošenje vremena na smišljanje raznih priča nevezanih za mentalno obolela lica čime sputava zaposlene sestre u izvršenju svojih radnih obaveza. Ta sestra je u disharmoniji sa sobom  a iz tih razloga i sa okolinom što iziskuje njeno psihološko i psihijatrijsko posmatranje.
Pomenuta sestra koristi vrlo često ulični primeren rečnik (nadam se u zabludi) pred pacijeentima što dodatno iziskuje razmišljanje da li manipuliše sa obolelim licima.
Imenovana sestra je 09.03.2017.godine lažno optužila načelnicu dr.Miru Obradović da ju je u ambulanti napala makazama tvrdeći u sopstvenoj izjavi da je Doktorka htela sa njom verbalni delikt (ne znam kako se verbalni delikt sprovodi sa makazama) pri čemu dobija nalaz sadašnbje VD Načelnice Dr Nede Grbović da je pod akutnim stresom i ako uredno dolazi naposao.
 
Nakon ovoga 15.03.2017. na odeljenju se pojavljuje pacijent Sava Vujošević koji se godinama vodi pod šifrom poremećaja ličnosti sa prepisanom terapijom i povremenim konzumiranja alkohola, pri čemu sadašnja načelnica menja šifru da čovek od 50 godina koristi marihuanu a da je savetovan od strane lekara da to čini i da je navodno u terapijske svrhe istu sadio i koristio. U istom nalazu je zabeleženo da pacijent ima “nanogicu” i da čeka suđenje. Paradoksalno je da je imenovana sestra odvela ovog pacijenta kod v.d. direktora, pri čemu nije utvrđeno da li konzumira ili ne psihoaktivne supstance, a njegov iskaz se uzima kao relevantan, što je nedopustivo jer nije  testiran na panel testu ( test koji pokazuje da li je pozitivan na psihoaktivne supstance).
U toku unutrašnjeg Nadzora, imenovani dr Trivković, kao pojedinac saslušava mene kao bivšu Načelnicu i dugogodišnjeg iskusnog psihijatra te prilikom saslušanja izgovara da ima potpisanu izjavu od strane pacijenta koji tvrdi da sam mu ja preporučila konzumiranje marihuane, i preporučila i dilera; što govori da kolega, iako kardiolog, bez provere prihvata iskaz psihijatrijskog pacijenta kao verodostojan i istinit i da je tu izjavu dala uračunjiva osoba.
 
Kada sam videla kuda sve to vodi, momemtalno sam tražila izuzeće dr Trivkovića Unutrašnjem Nadzoru te imenovanje novog Unutrašnjeg Nadzora sastavljenog od relevantnih aktera (psihijatara) koji treba da procene da li uopšte postoje razlozi za Unutrašnji Nadzor.
Sve ovo, bojim se, ima veze sa mojim nastupom  u AP Vojvodine, januara meseca 2017. godine, gde sam po nalogu v.d. Direktora, kao apolitična ličnost učestvovala u raspravi o usvajanju zakona o legalizaciji marihuani, što se može videti na youtube kanalu, gde sam govorila ono što zaista mislim i iza čega stojim, a poučena dugogodišnjim radom i iskustom, što je imalo velikog odjeka u javnosti a samim time i nepoželjnih konotacija po institucije sistema.
 
Obzirom da se protiv mene vodi kampanja, svakodnevno me zovu pacijenti i dolaze u Ambulantu, otvoreno govoreći šta i ko o meni priča te pokušava, bezuspešno, da naruši moj ugled, javno se obraćam svim građanima Vrbasa i okoline koja gravitira O.B. Vrbas, službi za Psihijatriju da nastavljam časno i pošteno da radim posao psihijatra ida ću, kao i do sada, štititi interese pacijenata i uvek ih stavljati ispred ličnih interesa i želja.
Ne znam da li ću ovim svojim obraćanjem zaštititi svoje kolege koje se vrlo lako mogu naći u situaciji u kojoj sam ja sada i neće podleći pritiscima i ucenama radi želja moćnika iza kojih stoje političke partije, organizacije i razni moćnici, pri čemu zaposleni ne mogu da ispolje slobodnu volju i želju za unapređenjem rada već svoje želje moraju uskladiti sa željama moćnika.
 

Nakon više od 20 godina rada kao lekar Specijalista Psihijatar, a i kao majka dvoje dece, mogu reći da nikada nisam imala ni jedan konflikt sa bilo kojim pacijentom psihijatrije a naravno ni sa kolegama, pa mi je prosto neverovatno da se sve ovo dešava zbog jedne medicinske sestre čije izjave se uzimaju kao relevantne i istinite a mene saslušavaju, a i to saslušanje čak ni ne liči na ona koja sam imala prilike da vidim prilikom svojih veštačenja u sudskim sporovima. Ko stoji iza pomenutih, ko im daje instrukcije, ko im dozvoljava širenje fobija, neistina i laži i ko ne reaguje na iste i zbog čega, ostaje pitanje za ljude koji me poznaju a i za one koji ne znaju jer mogu da predpostave…”

Dr Mira Obradović

IRKA pruža punu podršku dr. Obradović i apelujemo na sve koji imaju uticaja da se prekine progon pacijenata, lekara i naučnika koji smatraju da Kanabis treba da se koristi u medicini i da se dalje istražiju njegova lekovita svojstva. Lekari koji pričaju istinu i koji se bore za prava svojih pacijenata – moraju da budu zaštićeni!
Pozivamo sve medije i javnost da ustanu protiv javnog progona jedne humane lekarke, samo zato što je imala dovoljno časti da javno kaže ono što ostali ne smeju i o Kanabisu ali i o pravim problemima pacijenata navučenih na farmako droge!

Snimak sa Javne rasprave o izmenama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, održane 10 januara u Novom Sadu:

Priredio IRKA tim

View Comments (7)

7 Komentara

 1. mira.obradović

  April 6, 2017 at 14:35

  Petar Strugar i Marko Strugar ne postoje u registru pacijenata???

 2. mira.obradović

  April 5, 2017 at 17:09

  Stojim iza svega, nažalost moji pacijenti nisu potkupljivi kao onaj prvi,vodim borbu protiv korupcije,kriminala,polotronstva i nemam polituku iza sebe,ostću dosledna svojoj borbi.

 3. mira.obradović

  April 5, 2017 at 17:02

  Istina će doći na videlo.22 godine radim ,lege artis kao psihijatar,javi če se mnogi pacijenti.

 4. Minja

  April 4, 2017 at 18:58

  Postovani citaoci i redakcijo, stanovnik sam Vrbasa i nazalost u poslednje tri godine neko ko u porodici ima osobu sa psihijatrijskim oboljenjem sa stalnim kontrolama na tom odeljenju. Uslovi u kojima se lece ti pacijenti su vise nego losi, stanje zgrade, mracne prostorije, neodrzavano dvoriste.U tom objektu bi i zdrav covek brzo pokazao znake depresije.O pomenutoj doktorici i osoblju /cast izuzecima/svakako je najbolje je popricati sa porodicama obolelih i tu bi culi svu natalozenu gorcinu i bespomocnost i zato Vas molim da proverite cinjenice i da tek onda kada budete imali kompletnu sliku stanete u odbranu iste. Podrzavam Vasu borbu i iz tog razloga Vas molim da dobro proverite ko Vam stoji u prvim redovima jer od toga i zavisi ishod svega. Na kraju dodajem da ne znam gore pomenutu dr Nedu Grbovic jer jos nisam odlazila na odeljenje i nadam se da ce svoje neiskustvo nadoknaditi ljudskim pristupom i toplom reci jer ponekad svi medikamenti ovog sveta ne mogu pomoci koliko to moze.Nazalost na tom odeljenju izuzev od strane par sestara i jedne zene psihologa to do sad nije bio slucaj. Bez pretendovanja da ukaljam neciji ugled i sa zeljom da pacijentima na tom odeljenju bude bolje i sa zeljom da istrajete srdacan pozdrav Minja

 5. mira.obradović

  March 31, 2017 at 17:37

  Kupljen pacijent,svi nalazi će biti predati tužilaštvu

 6. mira.obradović

  March 31, 2017 at 17:35

  SA svim nalazima se vidimo u tužilaštvu

 7. Petar Strugar i Marko strugar iz Ravnog Sela

  March 27, 2017 at 09:58

  Poštovana redakcijo, pratim sajt već dugo i danas sam ostao zatečen ovim člankom. Iz svog iskustva sa pomenutom doktorkom mogu odgovorno da tvrdim da je ovo čista laž. Već par godina doktorka Obradović se prema meni i mom ocu ponaša kranje loše i neprofesionalno, a često prilikom pregleda na kojim prisustvujem sam primećivao i da se nalazi u alkoholisanom stanju. Mi novca i mogućnosti nemamo da idemo u drugi grad ili privatno po očevu terapiju jer u Vrbasu ima samo jedan psihijatar, Obradovic Mira koja je oličenje loše lekarke i lošeg ponašanja, ovo je još jedan u nizu primera bahatosti lekara kojima se ne može ništa. Ovde se ne pominju tužbe koje ima doktorka, već se iznose NEISTINE. Moja prijateljica koja je lečena kod nje i koja je nažalost preminula imala je tužbu protiv nje zbog nesavesnog lečenja i prepisivanja loše terapije. Druga doktorka koja se pominje da nema staža, dr Neda je suprotnost od dr Mire je mnogo bolji lekar i kod nje su 99% pacijenta , a to da li ima ili nema staća ne znam samo znamo da je dr Mira sve ono najgore u zdravstvu. Njeno promovisanje kanabisa je farsa, jer istu ne koristi u svrhu lečenja več u druge svrhe i zbog toga tako loše stoji ova tema je OVAKVI ljudi zastupaju interese, nažalost!

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

More in Korisne informacije o Kanabisu i lečenju

Da li marihuana može da se koristiti u borbi protiv kancera?

Miloš MarkovićNovember 21, 2017

Izraelski istraživači pokušavaju da izleče autizam kanabisom

Miloš MarkovićNovember 18, 2017

Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav – Šejla

Miloš MarkovićNovember 6, 2017

IRKA – Predlog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu – Amandman na čl. 7

Miloš MarkovićSeptember 10, 2017

BalKanabis tim VS ms

Miloš MarkovićSeptember 6, 2017

DRŽAVA u kojoj BOLESNI moraju da se sakrivaju dok koriste jedini LEK koji im pomaže je Fašistička – 2

Miloš MarkovićSeptember 5, 2017

2,5 god. sam ŽIVA i zdrava zahvaljujući biljci koja je zabranjena – Katarina Likić

Miloš MarkovićSeptember 5, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

DOKAZI o nadmoći Kanabisa u lečenju ms-a

Miloš MarkovićAugust 17, 2017

Drugi (II) međunarodni seminar: ‘Kanabis u medicini i praksi’ Beograd 2017 (Video play list)

Miloš MarkovićAugust 3, 2017
dr.-robert-melamede

Dr. Bob – “Vreme je da se nauči da nikad ne treba da pričate o onome o čemu ne znate ništa”

Miloš MarkovićAugust 3, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – Tribina u KC Rex, 23.06.2017. (Foto-Video)

Miloš MarkovićAugust 2, 2017

Kanabis u medicini i praksi Beograd II međunarodni seminar – radionica sa dr Bobom 22.06.2017 Boatel Charlie (Foto)

Miloš MarkovićAugust 2, 2017

Program i učesnici Međunarodnog seminara o Kanabisu Beograd 2017

FritzTheCatJune 12, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2017 gost Dr Melamed (SAD) 23 jun KC REX

FritzTheCatJune 3, 2017

KANABIS ZA ZDRAVO SRCE I MOZAK! CBD za efikasno lečenje moždanog udara i srčanog zastoja

FritzTheCatMay 30, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2016: dr Melamed (SAD) i dr Bouso (Španija) KC REX

FritzTheCatMay 26, 2017

Cann10 The 2nd International Medical Cannabis Conference Tel Aviv 2017

FritzTheCatMay 3, 2017

DOBRODOŠLI: 6. maj Svetski Dan Kanabisa Beograd 2017 – Ada Ciganlija

FritzTheCatApril 28, 2017

Srpski kanabis lider uhapšen uoči Javne rasprave zakona o kanabisu (‘Leafly’)

FritzTheCatJanuary 16, 2017

HARVARD studija – Pušenje Kanabisa poboljšava funkcije mozga i radne sposobnosti!

FritzTheCatJanuary 12, 2017

Predlog o izmenama Zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama – Zelena stranka

FritzTheCatJanuary 9, 2017

KORENI REVOLUCIJE MEDICINSKE PRIMENE KANABISA U ISTOČNOJ EVROPI (Leafly)

FritzTheCatJanuary 9, 2017

JAVNA RASPRAVA o izmenama ZKPS: Stručne činjenice, nauka i argumenti protiv predloženog rešenja! (video)

FritzTheCatDecember 28, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

LEGALIZUJTE! Prva Konferencija o medicinskom Kanabisu u Evropskom parlamentu

FritzTheCatDecember 4, 2016

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Zabranjeni forum – 03.11.2016 (Video)

Miloš MarkovićNovember 7, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

FritzTheCatOctober 31, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalizacija kanabisa u Srbiji – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Legalization of cannabis for medicinal purposes in Macedonia – II Symposium (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Cene kanabisa i ulja u regionu oktobar 2016 – Ulje je Kanabis!

FritzTheCatOctober 30, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

Miloš MarkovićOctober 12, 2016

Šta je od Kanabisa za medicinsku upotrebu dostupno u Evropi?

FritzTheCatAugust 3, 2016

OBRAZUJEMO – Sativex vs ulje cvetova Kanabisa

Miloš MarkovićJuly 14, 2016

Dr. Lumír Hanuš – Zbog čega je Kanabis uspešan lek? (video)

Miloš MarkovićJuly 14, 2016

Zločin protiv Čovečnosti 2016 ( pismo Dr. Roberta Melameda )

Miloš MarkovićJuly 14, 2016

AJURVEDSKA MEDICINA, KANABIS I LEČENJE ISHRANOM

FritzTheCatJuly 4, 2016

Smirivanje epi napada Kanabisom – direktan prikaz

Miloš MarkovićJune 22, 2016

Kids and healing with cannabis in Serbia April 2016 – Video

Miloš MarkovićJune 21, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

Miloš MarkovićJune 20, 2016
Seme Konoplje

Prednosti upotrebe celog semena Konoplje

Miloš MarkovićJune 10, 2016

Donacije za seminar – Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31 maja-2 juna!

FritzTheCatMay 25, 2016

KANABIS JE INSPIRACIJA ŽIVOTA (mali vodič za razumevanje trave)

FritzTheCatMay 21, 2016

Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31. maja u REX-u! Seminar – Lečenje Kanabisom

FritzTheCatMay 18, 2016

Donacije za seminar – Dr. Melamede (SAD) i dr Bouso (Španija) u Beogradu 31. maja-2 juna!

FritzTheCatMay 17, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

Miloš MarkovićMay 16, 2016

RTV Sreće u poseti Socijalnom Kanabis klubu Sombor IRKA

FritzTheCatMay 8, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Milijana (Video)

Miloš MarkovićApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Bane (Video)

Miloš MarkovićApril 27, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Katarina (Video)

Miloš MarkovićApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Brankica (Video)

Miloš MarkovićApril 26, 2016

#22APR – Svedočenja sa skupa – Snežana (Video)

Miloš MarkovićApril 26, 2016

Kanabis je uvek bio LEK – Srpska farmakopeja

Miloš MarkovićApril 11, 2016

Još malo o Kanabisu – Vera Ranković

Miloš MarkovićApril 11, 2016

IZBORI 2016: Legalizacija KANABISA – PRAVO na izbor i LEK! (video)

FritzTheCatApril 1, 2016

Tuzla 2016 – Za Slobodan BALKANABIS

Miloš MarkovićMarch 16, 2016

#420 – Dan Kanabisa Beograd 22 April 2016

Miloš MarkovićMarch 16, 2016

Najvažnija dobrobit uzgoja za lične potrebe lečenja, leži u samoj aktivnosti uzgoja.

Miloš MarkovićMarch 10, 2016

Kanabis i depresija

Miloš MarkovićFebruary 22, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

Miloš MarkovićFebruary 15, 2016

Razumevanje kanabinoidnih receptora

Miloš MarkovićFebruary 14, 2016

Marihuana kao preventivni lek

Miloš MarkovićFebruary 3, 2016

Najveće istraživanje na tinejdžerima do sada: Marihuana ne izaziva pad inteligencije!

FritzTheCatJanuary 20, 2016

VAŽNO!!! Prvi virtuelni Svetski Kanabis Samit

Miloš MarkovićJanuary 20, 2016

Srpska Rašomonijada oko Kanabisa i lažne ‘legalizacije’ traje: ŠTA JE ZAPRAVO LEK?! (Tv Pink)

FritzTheCatJanuary 19, 2016

Verujte da ste pobednik! Kanabis, stres i lečenje

FritzTheCatJanuary 4, 2016

Nacrt Sporazuma o saradnji UG IRKA i drugih Udruženja

Miloš MarkovićDecember 27, 2015

SKK Beograd: Prvi zvanični socijal kanabis klub u Srbiji

Miloš MarkovićDecember 23, 2015

PREVARA teško bolesne majke koja se leči uljem od Kanabisa!!!

FritzTheCatDecember 20, 2015

Tamo gde Sunce sja i gde je TRAVA legalna 2. deo

Miloš MarkovićDecember 9, 2015

Vrhunska testirana ulja sa naših prostora!

Miloš MarkovićDecember 9, 2015

Naučnici objašnjavaju zašto se korisnici marihuane nikada ne predoziraju

Miloš MarkovićDecember 7, 2015

Tamo gde sunce sja i gde je TRAVA legalna

Miloš MarkovićDecember 5, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

Miloš MarkovićNovember 18, 2015

Hrvatska – Potpuna legalizacija kanabisa – Najbolja pomoć oboljelim osobama

Miloš MarkovićNovember 18, 2015

Sloboda za Huanita (Video)

Miloš MarkovićNovember 11, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

Lečenje DIJABETESA Kanabisom – SVEDOČENJA SRBIJA!

FritzTheCatOctober 27, 2015

Mr. ph. Vanja Mileusnić: Kanabis u medicini i prevenciji EXPO MEDIC 2015 (video)

FritzTheCatOctober 25, 2015

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

FritzTheCatOctober 20, 2015

Dr. Milan Savić: Lečenje kanabisom, indikacije i primena EXPO MEDIC 2015 (video)

FritzTheCatOctober 19, 2015

Tribina o lečenju kanabisom EXPO MEDIC Beograd 16.10.2015 (video)

FritzTheCatOctober 19, 2015

РТС: Борба за легализацију канабиса не јењава у Србији! СКК Београд (видео)

FritzTheCatOctober 15, 2015

Marihuana legalna za medicinsku upotrebu i u Hrvatskoj!

FritzTheCatOctober 14, 2015

Naučnik – Dr. Rafael Mešulam i nauka o Kanabisu (dokumentarni film)

FritzTheCatOctober 10, 2015

Svedočenje: Izlečenje raka stomaka i metastaza uljem od cvetova Kanabisa, Srbija

FritzTheCatOctober 7, 2015

Studija: Marihuana je bezbedna, efikasna kod bola i popravlja raspoloženje!

FritzTheCatOctober 5, 2015

Kanabis supozitoriji: Najefikasniji način korišćenja ulja od cvetova kanabisa

FritzTheCatOctober 4, 2015

‘Kanabis kao LEK – korak do života’ legalizacija u RS – 22. 09. 2015 RTRS

Miloš MarkovićSeptember 23, 2015

Kako dozirati konopljino ulje za decu?

BuxnaSeptember 8, 2015

‘ENTOURAGE EFFECT’ – cela biljka Marihuane je LEK!

FritzTheCatAugust 20, 2015

Dvadeset godina su pratili utiče li trava na mentalno zdravlje i došli do neočekivanog otkrića

Miloš MarkovićAugust 8, 2015

DANI KANABISA Ana Miković: Lečim epilepsiju Kanabisom! Beograd 11. jul 2015

Miloš MarkovićJuly 22, 2015

(Не)Квалитет уља од цветова и преваре у Србији, јул 2015

FritzTheCatJuly 21, 2015

Dr. Itan Ruso: Nedostatak endokanabinoida i medicinski kanabis

FritzTheCatJuly 9, 2015
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i naj važnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

Poziv volonterima sa prevodilačkim iskustvom.


Drugari/Drugarke, potrebna je sva pomoć kako bi smo svi mi, udruženi s istim ciljem, mogli da nastavimo sa uspešnom međusobnom saradnjom , kao i sa aktivnim delovanjem u pravcu neophodnom za oslobađanje biljke i ljudi od nametnutih stega. Zainteresovanih za temu je svakodnevno sve više. Na žalost, sve više obolelih. Neophodno je da se svi uključimo i damo svoj lični doprinos kako bi istina o leku izašla na videlo!

IRKA traži sve Vas koje poznajete svetske jezike, a volite konoplju i voljni se da se zauzmete za osnivanje IRKA volonterskog prevodilačkog tima.

Akcenat je na medicinskim studijama, pa je poželjno poznavanje tehničkih/medicinskih termina.

Molimo sve zainteresovane da popune kratak upitnik
[Valid RSS]
futerbaner2