Interna medicina

Snimci Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama (video)

Javna rasprava o Zakonu o kontrolisanim psihoaktivnim supstacama Dan prvi.
Predloženi zakon koji je tek danas postavljen javno je u mnogim tačkama osporen. Sami stručnjaci iz Ministarstva zdravlja koji nisu učestvovali u radu ‘radne grupe’ izrazili su neslaganje i konstatovali da ovaj zakon treba da OMOGUĆI kontrolisano korišćenje psihoaktivnih supstanci a ne da ih dodatno sprečava, kao i da je u suprotnosti sa Ustavom i mnogim međunarodnim konvencijama i sprečava ljude da se leče.
Predstavnici Inicijative, ostalih udruženja i građani koji su učetvovali izneli su daleko jače i uverljivije dokaze i razloge da se predlog zakona u mnogim stavkama, ne samo za Kanabis ispravi.
Jasno je objašnjeno kako i na koji način je dalja zabrana zapravo jedina ZLOUPOTREBA Kanabisa, najkorisnije biljke na planeti.

Članovi radne grupe Ministarstva zdravlja. Na žalost predsednica radne grupe Danica Grujičić, u narodu poznata kao ‘Morfina, nije bila prisutna da čuje osnovne primedbe pacijenata i udruženja bolesnih.

Šokantno je zvučalo objašnjenje radne grupe da su savete i instrukcije dobili od Hrvatske, od njihovog Ministarstva, koje svojim građanima dozvoljava lečenje Kanabisom, razvija industrijsku sadnju, dok se Srbiji i njenim građanima prepuručuje zabrana lečenja i gajenja Kanabisa…???!
Pa za koga vi radite gospodo? Za interese Hrvatske? PREPORUKE EU NE POSTOJE, a svima se sugeriše suprotno, da se ukine KRIVIČAN PROGON KORISNIKA.
Predloženim zakonom se taj progon pojačava, progon i kažnjavanje bolesnih građana, pounoletnih građana.

Nastavak: Novi Sad 10 januara, Kragujevac 18 januara – PIŠITE IM SVIMA; DAJTE PREDLOGE! javna.rasprava.pks@zdravlje.gov.rs
Zahvaljujemo se Filipu Tulip Nikoliću i Nikoli Nešoviću na snimcima  


BRAVO SABORCI! Za sve koji nisu pratili prenos javne rasprave na javnoj fb grupi Inicijative, evo detalja. Bilo je burno i dosta toga je rečeno i tek će! … komentari predloženih izmena i pitanja uz svedočenja pacijenata. POGLEDAJTE, POSLUŠAJTE, PODELITE!
Zaključak većine učesnika je da je pripremljeni predlog potpuno anahron, sprečava čak i industrijsku sadnju, kao i ma kakvo lečenje Kanabisom, nije u skladu sa Ustavom i drugim zakonima, i da kao takav ne može da bude usvojen! Dok je radna grupa Ministarstva, obećala da će sve predloge udruženja i građana pažljivo razmotriti i da ćemo ubuduće biti konsultovani oko finalne verzije zakona!
Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi, poslanik u Skupštini Srbije i drugi članovi su sve vreme bili prisutni i svojim predlozima podržali bolesne građane i ljudska prava, a spremili su u saradnji sa našim Udruženjem i realan predlog izmena zakona o kojem je reč. Početna rasprava je trajala oko 5 sati.
Nastavak 10 januara u Novom Sadu, a kako smo i mislili rok za raspravu je samo do 20 januara!!! Za vreme praznika…ovako bitan zakon uz zakon o zdravstvenoj zaštiti za koga rasprava kreće sutra! Ali to je Srbija, o najbitnijem u nevreme.

BORBA SABORCI!  


Posted by Nikola Nešović on 26. prosinca 2016


Posted by Filip Tulip Nikolic on 26. prosinca 2016


Pitanja i komentari o rasprava zakon konoplje Nikola Nešović Milos Simic Maja Vasić

Posted by Filip Tulip Nikolic on 26. prosinca 2016

Filip Tulip Nikolić&Nikola Nešović- IRKA tim

View Comments (1)

1 Komentar

  1. Samir tairovic

    January 17, 2017 at 08:20

    Ja se veoma slazem da je kanabis je lek ja zivim u svedsku da moja zena koristi ulje od kanabisa jer se ona leci i od depresije f323.da pije 14 tablete na dan protiv depresije . Kako je pocela da koristi od 24 12 2016 ona se bolje Osesexa i nestala joj ta panika ja sam za kanabis da bude reg.

Ostavite Odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Interna medicina

#FreeDraganAlargic Dr. Robert Melamede – In The Name Of Humanity

FritzTheCatDecember 23, 2016

Kanabis i kronova bolest Dr Zoran Milenković (VMA) diskusija sa pacijentima (video)

FritzTheCatJanuary 13, 2016

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

Istraživanje: THC pomaže kod transplantacije jetre

Miloš MarkovićAugust 6, 2015

Nova studija kaže da se kanabis pokazao kao efikasan u lečenju Kronove bolesti

Miloš MarkovićAugust 6, 2015

Medicinska marihuana postiže potpuno povlačenje Kronove bolesti

Miloš MarkovićFebruary 17, 2015

Marihuana pomaže kod bola izazvanog artritisom

Miloš MarkovićJanuary 13, 2015

Studija : Marihuana može smanjiti uticaj alkohola na jetru

Miloš MarkovićDecember 29, 2014

DA li MARIHUANA POMAŽE KOD ARTRITISA?

Miloš MarkovićDecember 17, 2014

ISTRAŽIVANJA DOKAZUJU DA JE MARIHUANA DOBRA ZA LEČENJE KRONOVE BOLESTI

BuxnaJuly 28, 2014