Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

BITNI SAVETI ZA SVE KOJI OVIH DANA SPREMAJU SEBI LEK ZA ZIMSKE DANE!
Najbolji način za sušenje i dozrevanje cvetova Kanabisa:
Koristite staklene tegle koje mogu da se dobro, po mogućnosti vakumski zatvore. Biće vam potreban i neki merač vlage!
Za sušenje je najbolje secnuti celu biljku i poskidati samo velike listove. Male ostaviti da bi drzali vlagu sto duze. Duže susenje znači sporiji raspad bakterija koje jedu hlorofil. Stavite cvetove u staklenu teglu. Bitno je da se tegla dobro zatvori. Obratite pažnju da na početku dok je proizvod vlažniji 30% tegle bude slobodno” i da se češće provetrava, jednom dnevno otvara poklopac, sve dok se ne dođe do faze ‘dozrevanja’, kada se tegla puni do vrha. Tegla mora biti puna do vrha kako bi se izbacio višak vazduha. Potrebni su vam vazduh i vlaga kako biste pospešili rast aerobnih bakterija. One će potrošiti hlorofil i učiniti da se cvetovi lakše puše. Manje grubo u grlu i ukusnije na nepcu.

Trik je u tome što treba ostaviti pravu količinu vlage u cvetu u odnosu na njegovu posebnu gustinu. Relativna vlažnost i temperatura vazduha prilikom pakovanja u tegle takođe ima značajnu ulogu. Prisustvo vazduha, vode i malo svetla kad provetravate teglu je jedino što je potrebno kako bi se ove bakterije razvile. Ostavivši dovoljno vode i vazduha tek da bi se bakterije hranile hlorofilom, ali ne i da se razmnožavaju u tegli. One uginu čim izađu iz tegle, zato je često otvaranje tegle kontraproduktivno za dozrevanje. Takođe je nužno odrediti da li smo ili nismo uradili kako treba.

Čim RH padne ispod 55% bakterije su mrtve, i ‘kjurovanje’ više ne postoji.

1463079_645645145488483_2113375742_n

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta, količine kanabinoida i ostalih lekovitih jedinjenja u cvetovima Kanabisa u zatvorenoj posudi. Tokom sušenja dešava se i dekarboksilacija samih kanabinoida, dobijamo one idealne za lečenje i prevenciju:

Želite da dobijete pune, mirisne pupoljke i idelano ojačane na grani. Možete ih finalno orezati (‘trimovati’) pre pakovanja u tegle ili prvo ostaviti na grančicama u tegle pa povećati RH, kako bi omekšali cvetove i povratili im vlagu, a potom finalno orezati za dozrevanje – na vama je da odlučite, ja nisam uočio značajne razlike osim što duže stabljike znače više rada na vlažnosti.

Treba neprekidno meriti vlažnosti u kontejneru ( zatvorenoj posudi ) u periodu od najmanje 24-48 sati. Pošto ste ih jednom doveli u zonu dozrevanja biće im potrebno nekoliko dana da registruju suptilnu promenu vlage, zato imajte to na umu ukoliko pokušavate da dobijete bolje rezultate.
Ova metoda je posebno delotvorna za one ljude koji počinju uzgoj napolju, za one koji žele da postignu najviši kvalitet u što kraćem vremenu i za one koji žele da svaki put proizvode prepoznatljiv i standardan kvalitet bez improvizacija.

Prikaz jednostavnog i delotvornog procesa koji svima preporučujemo:
Isecite proizvod i orežite ga prema potrebama ali ga nemojte sušiti sve dok stabljika ne pucka. Uzmite ga dok je grana još elastičana a proizvod je spolja suv. Ovo je idealna prilika da cvetove suve na dodir stavite na sito i sakupite najkvalitetniji hašiš koji bi se, u suprotnom izgubio u tegli.

Zapakujte proizvod u teglu zajedno sa Caliber III higrometrom (može se nabaviti na ebay.com za 20ak USD). Testiranjem raznih higrometara, analognih i digitalnih, došao sam do zaključka da ovaj model dosledno pokazuje tačne rezultate. Onda pogledajte očitavanja.

• Jednom upakovan u tegle proizvodu treba održavati vlagu i temperaturu.
Evo pravila za kontrolu RH:
+70% RH – Previše vlažno, potrebno je izvaditi proizvod iz tegle da se suši 12-24 hours.
65-70% RH – Proizvod je skoro u zoni dozrevanja što može zavisiti i od sorte. RH se može polako dovesti na optimum otvaranjem poklopca 2-4 sata, i ukoliko je potrebno ponovite provetravanje.
60-65% RH – – ZONA DOZREVANJA – stabljika pucka, proizvod je lepljiv i dozreva. Jednom u ovoj zoni nije više potrebno “provetravanje” i proizvod treba kontrolisati jednom nedeljno. Kada dođete do ovog trenutka popunite tegle do vrha da se izbegne višak vazduha u tegli.

55-60% RH – Ovo je ZONA SKLADIŠTENJA. u ovom trenutku može se premestiti za produženi period (3 ili više meseci) bez brige da će se razviti plesni. Proizvod će nastaviti da sazreva.

Ispod 55% RHRH je preniska da bi se nastavilo dozrevanje. Proces je završen obzirom da je vlažnost preniska. Proizvod je krt i mrvi se u prašinu. Ako ste došli do ovog stadijuma ništa ne može popraviti proizvod i ne možete dodati vlagu. Dodavanje vode neće ponovo pokrenuti proces dozrevanja, već samo će proizvod biti vlažan. Ako izmerite vlagu isopd 55% ne paničite. Iskoristite za pravljenje ‘hašiša’, prosejavanjem kroz sito.

buds-oil-vapes6-22-13007

Budući neophodan deo kućne medicine, uz jednu teglu ulja od bar pola liitra i pripremljene kreme i meleme ( koje valja držati u frižideru )

Dodatni saveti oko očitavanja rezultata RH:
Očigledno da proizvodu treba vremena da se “oznoji” u tegli. Kao takvo, tačno čitanje neće biti moguće u prvih 24 sata, pod pretpostavkom da su cvetovi u idelanoj zoni dozrevanja. Ako proizvod dozrevate za dugotrajno skladištenje, dajte cvetovima 4-5 dana kako biste imali tačno čitanje rezultata. Ukoliko je proizvod i dalje vlažan +70% RH očitavanje će biti već u nekoliko sati. Ukoliko vidite da RH raste 1% na sat, držite proizvod na oku jer je previše vlažan.

Pozajmljeno od Shanti. Deljenje je lekovito <3

Znanje je moć. Iza svih ovih saveta stoji nauka, kao i praksa:
https://www.icmag.com/modules/Tutorials/Harvesting%20and%20Curing/1680.htm

Priredio IRKA tim

More in Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

BalKanabis tim VS ms

rundozucoSeptember 6, 2017

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

rundozucoJune 20, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

rundozucoMay 16, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

rundozucoFebruary 15, 2016

Upotreba ulja od kanabisa sa nerafinisanim kokosovim uljem za rak pluća

rundozucoDecember 3, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

rundozucoNovember 18, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

FritzTheCatOctober 20, 2015

Kanabis supozitoriji: Najefikasniji način korišćenja ulja od cvetova kanabisa

FritzTheCatOctober 4, 2015

Kako dozirati konopljino ulje za decu?

BuxnaSeptember 8, 2015

Saveti za korišćenje ulja: JEDNOSTAVNA ZAMENA ZA ČEPIĆE!

FritzTheCatAugust 17, 2015

(Не)Квалитет уља од цветова и преваре у Србији, јул 2015

FritzTheCatJuly 21, 2015

Način primene ulja od cvetova Kanabisa i saveti

rundozucoMarch 19, 2015

Razumevanje medicinskog kanabisa i nastanak kanabinoida

rundozucoMarch 19, 2015

Kako napraviti najkvalitetnije ulje?

rundozucoMarch 8, 2015

Kako se prave čepići?

BuxnaDecember 13, 2014

Kako napraviti ulje od konoplje po recepturi Rika Simpsona – dekarboksilovani ekstrakt cvetova kanabisa

BuxnaOctober 1, 2014
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2