Ishrana

U dosadašnjoj komunkaciji sa velikim brojem obolelih, uvideli smo važnost i bitnost promene i načina ishrane kao integralnog dela svake terapije, te i imamo obavezu i odgovornost da se u delu ove naše inicijative pozabavimo i ovom tematikom.Potrudili smo se da vam damo neke ideje.
U slučaju karcinoma preporučljivo je korišćenje reichi i cordiceps gljiva (ima ih po zdravim hranama) kao i  sok od pšenične trave, đumbira i kurkume ( Biber pojačava iskoristivost kurkume za 200%.).
Kada je u pitanju MS čaj od reichi gljiva je veoma koristan.

Sva pitanja vezana za kanabis možete nam postaviti na mail ili u naš inbox na facebook-u. Takođe se u vezi ishrane možete posavetovati i sa nutricionistom Milanom Nikolićem ( https://www.facebook.com/milanvegan?fref=ts)

Iz ishrane je poželjno izbaciti sve životinjske masti i proteine ( meso, mleko i mlečne proizvode, jaja ) kao i belo brašno, beli šećer i so. Uvesti što više svežeg voća i povrća.
Na kraju možete naći linkove sa raznim receptima. Takođe prilažemo i dve veganske knjige sa receptima.

Na sajtu cronometer.com postoji aplikacija koja omogućava praćenje nutricionističkih podataka. Najveći izvori omega 3 masnih kiselina su laneno seme, konopljino seme, čia semenke, dosta manje, ali ipak značajno, seme bundeve, orasi i na kraju zeleno lisnato povrće, ako se unosi u dovoljnim količinama ima dovoljno omega 3 masne kiseleine. Bitan je i unos ostalih masnih kisleina – omega 6, omega 9 – s tim da popualcija unosi previše omega 6 masnih kiselina i time kvari odnos.

Seme konoplje je izvor bogatog ulja koje sadrži minerale, proteine i dijetalna vlakna, gama-linolensku kiselinu ( GLA ), vrlo retku i hranljivu supstancu koja se nalazi jedino u majčinom mleku. Sadrži sve esencijalne amino i masne kiseline ( najuravnoteženiji je izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina ), vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E
Naravno, ribe i druge vodene životinje imaju omega 3 masne kiseline. Međutim, samo dok su u sirovom stanju jer svaka termička obrada uništava masne kiseline.
Najbolje je mleko od semenki konoplje jer ima najbolje proteine ( aminokiselinksi sadržaj ) i najlakše se usvaja u obliku napitka, odnosno mleka.
U receptima kao zaslađivač preporučuju se sveže urme koje možete naći na pijacama ili u prodavnicama zdrave hrane.Postoje i kandirane urme koje su kuvane u šećeru, ali one nisu uključene u ove recepte.
Zaslašivače kao pirinčani slad, javorov sirup, agava sirup ili malteks možete kupiti u većini supermarketa ili prodavnica zdrave hrane.

IRKA NAPOMENA: Uz ulje nikako koristiti zeolit i aktivni ugalj, ”ispira” se celo telo pa i ulje.

Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2