Hapšenja obolelih

Kome zakon o topuzu leži tragovi mu smrde nečoveštvom – izjava o hapšenju majke i LEKA

Izjava Udruženja IRKA o privođenju Danice Une Knežević i oduzimanju leka za bolesne

Smatramo da slučajnosti ne postoje i da je na sceni direktan napad i progon članova zvaničnog humanitarnog Udruženja bolesnih. Vreme je da se postave ozbiljna pitanja i daju ozbiljni odgovori. Dokle će Srbija da bude simbol torture i represije prema najnemoćnijima, dokle će trajati progon roditelja i porodica zbog jedne biljke leka, kada se sve više ljudi već leči na ovaj način! Da li to sistem namerno forsira ovakvu šizofrenu stvarnost i zakone?

Dan posle zvaničnog prijavljivanja Kanabis Marša i javne objave na socijalnim mrežama, policija je uz nalog pretresla prostorije na adresi zvaničnog humanitarnog Udruženja bolesnih SKK Beograd IRKA ne našavši ono što su očito tražili! Jedino su “našli” LEK – ulje od cvetova Kanabisa koje im je Danica pred celom svojom porodicom, ocem, majkom i dvoje školske dece pokazala i naglasila da je to donacija teško bolesnoj deci i drugim pacijentima. Bez imalo obzira i milosti zaplenili su lek, a Danicu priveli i podneli krivičnu prijavu. Zar nije već previše, ministre Stefanoviću?
Jadna li je ona policija kojoj je hapšenje leka prioritet i posebno hvalisanje sa time u javnosti, kao što je to danas slučaj. I nacisti su se branili time da su slušali zakone. Za ovo nema opravdanja!

Danica na Kanabis Maršu pre dve godine.

Danicu svi znaju, čak su i sami inspektori to potvrdili i pohvalili neke od njenih javnih nastupa. Niti ona, niti bilo ko od nas se ne skriva, poput huligana koji su noću razarali Savamalu. Sve radimo javno, jer nam je jasno da pomažemo ljudima da žive. Danicu znaju i poznati profesori iz sveta, koji redovno komuniciraju sa njom i pomažu savetima, a tako i hiljadama bolesnih u Srbiji. Isto znaju i inspektori i istražni sudija koji je naredio pretres.

Udruženje IRKA godinama pomaže teško bolesnim pacijentima i deci, posebno humanitarnim donacijama dobrih i časnih građana koji poklanjaju lek koji je u Srbiji ilegalan. Javno objavljujemo primljene donacije i zahvaljujemo se darodavcima, kao i sami pacijenti. To znaju svi, a posebno to godinama zna sama i policija i IV odeljenje u koje je Danica bila privedena.

Treba li da naglasimo da i članovi porodica samih policajaca koriste ulje od cvetova kanabisa za lečenje svojih bolesti? Kao i mnogi lekari, koji se javno protive upotrebi kanabisa, političari, javne ličnosti… Treba li da podsetimo da je isto to ulje mnogo puta javno hvaljeno na nacionalnim televizijama kao izvrstan lek za mnoge bolesti i tako zapravo i reklamirano, kada su poznati medijski iscelitelji poput Maja Volk i drugih objašnjavali kako pomaže njihovim pacijentima, koji su o tome i uživo svedočili. Nikome od njih taj isti ilegalni lek nije oduzet. I to je sasvim u redu. Zašto onda baš sada?

Podsećamo da je šef za prevenciju narkomanije Policijske uprave Beograd Lambe Đorelijevski pre dve godine obećao pacijentima da neće biti hapšeni ako kod njih bude pronađeno ulje? Pacijenti koji su još živi i na nogama svedoci su tog obećanja. Nije li tada naloženo policijskim upravama da ulje tretiraju kao lek, a cvetove kanabisa kao tešku drogu? Da biljku proganjaju, a ulje ne. I sve to  internim nalogom, a ne javnim?

Dakle ZAŠTO baš sada upad na adresu majke i Udruženja i zašto za ime boga OTET LEK ZA BOLESNO DETE I DRUGE PACIJENTE??!

Da li zato što otkrivamo istinu da su famoznih 30 kg zaplenjenog kanabisa s vremena na vreme, samo kap dnevne potrošnje koja inače prelazi POLA TONE a zarada bosova narko mafije na dnevnom nivou najmanje milion i po evra?
Da li zato da bi se zataškala sve češća umešanost policijskih službenika i vrha pojedinih uprava u šverc i prodaju ilegalnih supstanci, među kojima je kanabis na prvom mestu i po količini i po zaradi?
Nove afere koje smetaju Ministru policije pred izbore treba utišati hapšenjem “velikih kriminalaca” – majki koje pomažu bolesnima??! Šta je razlog?

Ovo su sve izuzetno ozbiljna pitanja, na koja sami ministri pravosuđa i policije, kao i šira javnost moraju što pre da odgovore. Pacijenti NEMAJU VREMENA – UMIRU BEZ LEKA!

Borba protiv narko mafije

Gospodo, pola Srbije je svesno da JEDINU pravu borbu protiv narko mafije i same zloupotrebe svih zabranjenih supstanci trenutno vodi ISKLJUČIVO IRKA I NJENI BOLESNI ČLANOVI, a ne policija i tužilaštvo i to jeste ono najtužnije.
Svima je jasno da ukidanje prohibicije koju zahtevamo godinama znači DIREKTNO – UKIDANJE FINANSIJA NARKO MAFIJI! Znači i ukidanje njene moći, znatno smanjenje korupcije na državnom i lokalnom nivou kao i u pravosudju. I najbitnije time će lek za sad već destine hiljada pacijenata koji se ilegalno i uspešno leče biti SLOBODAN.
Vaš tzv “rat protiv droge” koji sporovodite na zapovest korporacija iz SAD NIJE USPEŠAN – kontraproduktivan je, besmislen i preskup i vreme je da to što svi znaju i vide i sami priznate. Postoje rešenje koje normalan svet primenjuje i efikasna su.

Smatramo da hapšenje najpoznatijih boraca za oslobađanje Kanabisa, koji svesno na sebe preuzimaju svu odgovornost za pomoć bolesnima uprkos mafiji i velikim moćnim lobijima koji sprečavaju legalizaciju, znači direktnu pomoć upravo narko mafiji.

Oduzimanje LEKA namenjenog bolesnima je težak zločin protiv čovečnosti i samog ŽIVOTA! Ne postoji ni jedno opravdanje za takav čin. ODGOVORNOST i sva sramota pada na sve od kompletnog IV odeljenja uprave Beograd do Ministra Stefanovića i Ministarke Koburović, koji ništa nisu preduzeli da ovo nečoveštvo i besmisao spreče.
Dođite i uhapsite sve nas odjednom u jednoj velikoj akciji protiv Glavnih Kriminalca u Srbiji, bolesenih koji pokušavaju da pomognu sebi i drugima. Srpska policja ima mnogo toga na svojoj savesti, ali ovo spada u ona najprljavija dela, zato ne sumnjamo da će oni koji vam to nalažu da nastave progon. Svaka vam čast!

POZIVAMO SVE PORODICE KOJE LEČE SVOJE NAJBLIŽE ULJEM OD CVETOVA KANABISA, NABAVLJAJUĆI GA ILEGALNO, DA NAM SE PRIDRUŽE U ZAHTEVU MUP-u SRBIJE DA VRATI ODUZET LEK,
KAKO BI PACIJENTI MOGLI DA NASTAVE DA SE LEČE I DA MOMENTALNO PREKINU SVAKI DALJI PROCES PROTIV MAJKE HEROJA.

Za razliku od članova policije i tužilaštva, Danica ima hrabrost da se suprotstavi ZLOČINAČKOM ZAKONU KOJI ZABRANJUJE LEK! Nekada su Srbi štitili ranjenike i bolesne, nekad i u čuvenim bitkama, dok danas oni koji tvrde da su Srbi i donose zakone, brane lek bolesnima?! Onaj za koga sami bolesni tvrde i znaju da im pomaže. NE POSTOJI NIŠTA GORE OD TOGA. DNO!

Pola miliona korisnika Kanabisa, među kojima je puno bolesnih su danas NAJVEĆA POTPUNO OBESPRAVLJENA MANJINSKA GRUPA U SRBIJI. Svi ostali imaju ili stiču građanska prava osim nas.
Da ih ne nabrajamo, jasno vam je da je to istina. Ovakvo stanje je dalje nedopustivo.
Ako su sadašnji ministri i cela vlada nesposobni da se suoče sa ovim problemom bolesnih i reše ga u korist građana, pozivamo Predsednika Srbije, da preko predsednice Vlade hitno dekretom ukine dalju prohibiciju i progon Kanabisa i njegovih korisnika.

Zna li ma ko od vas kako se danas osećaju roditelji dece i drugi bolesni koji su čekali svoj lek? Mi znamo čuli smo se sa njima, jer nama nije svejedno.

U ime svih članova Udruženja, svih nas obespravljenih a slobodnih građana koji se sami lečimo,

Miloš Simć
Predsednik SKK Beograd IRKA

Pismo je upućeno Ministru unutrašnjih poslova, Ministarki Pravosuđa i Vladi Republike Srbije, kao i većini medija. Onoliko koliko su bolesni članovi mogli da pošalju.

 

IRKA tim

Dobro došli u Fašističku Republiku Srbiju – 3

 

More in Hapšenja obolelih

Srbija dotakla dno: 3 godine i 2 meseca zbog 2 biljke kanabisa za lečenje bolesnog Mrđića!!

FritzTheCatDecember 11, 2021

Kanabis je u Srbiji DEKRIMINALIZOVAN obavezujućom odlukom UN! Ali..

FritzTheCatFebruary 6, 2021

“Moja deca će živeti u hodniku suda” – silovanje pravde i nemoćnih u Srbiji

FritzTheCatJanuary 20, 2021

Vrhovni sud Slovenije oslobodio kanabis aktiviste jer su radili u korist zdravlja ljudi!

FritzTheCatNovember 30, 2020

Nataša Brašić – državni neprijatelj br. 1

FritzTheCatSeptember 21, 2020

Realnost: Promena politike o Kanabisu i korisnicima – Srbija 2018?

FritzTheCatMarch 19, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

Pravna pomoć za sve osuđene za uzgoj u Srbiji!

rundozucoFebruary 1, 2018

Ličnosti legalizacije: Huanito Luksetić

rundozucoDecember 5, 2017

Tri i po meseca pritvora za teško bolesnog aktivistu zbog uzgoja leka za sebe!

FritzTheCatSeptember 21, 2017

Da li je oduzimanje leka namenjenog detetu i teško bolesnom KRIVIČNO DELO i takođe akt fašizma? – 4

rundozucoSeptember 20, 2017

Dobro došli u Fašističku Republiku Srbiju – 3

rundozucoSeptember 15, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

Još jedna SKANDALOZNA PRESUDA bolesnom ocu za malo trave!

rundozucoMay 8, 2017

U IME NARODA! Protest bolesnih i članova porodica ispred zgrade Vlade Srbije

rundozucoFebruary 12, 2017

Još jedan rođendan bez slavlja

rundozucoJanuary 30, 2017

Srpski kanabis lider uhapšen uoči Javne rasprave zakona o kanabisu (‘Leafly’)

FritzTheCatJanuary 16, 2017

#SlobodaZaDragana Dean Herenda (Slovenija): U ime HUMANOSTI

FritzTheCatJanuary 9, 2017
irka

Izjava UG IRKA o PROCESU protiv Dragana Alargića

rundozucoDecember 31, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

#FreeDraganAlargic BALKAN CANNABIS HERO IS ARRESTED !!!

FritzTheCatDecember 14, 2016

Srbija: ZABRANJENO LEČENJE! Proces protiv bolesnih! – “Happy TV” (video)

rundozucoDecember 10, 2016

Zvanično saopštenje povodom sramne presude za lečenje Kanabisom

rundozucoNovember 23, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

rundozucoOctober 12, 2016

Uhapšena je još jedna osoba samo zato što hoće da se leči – Tatjana Bajić

rundozucoJuly 15, 2016

Odbačena optužnica protiv supruge Saše Mićića

rundozucoJune 18, 2016

PAŽNJA!!! Upravo je UHAPŠENA ANA ANTIĆ MAJKA 3 PREDIVNA DETETA OBOLELA OD MS-a

FritzTheCatMay 5, 2016
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2