Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

Način primene ulja od cvetova Kanabisa i saveti

Na molbu mnogih, ponovo delimo uputstvo o korišćenju RSO ulja od cvetova kanabisa uz praktične savete bolesnih koji se leče:
Više stotina obolelih od raka se trenutno u Srbiji leči pomoću ulja od cvetova kanabisa, koje su nabavili raznim načinima, rizikujući hapšenje i krivičnu prijavu. Bitno uputstvo za sve o korišćenju ulja i vrlo korisni saveti članova porodica iz Srbije, koje leče svoje najbliže od teških oblika kancera:

“Ulje moze biti izuzetno ‘High’ sa pratećim efektima euforije ako se koristi pušenje kao način unošenja u organizam. Nakon kraćeg vremena postiže izuzetno opustajući efekat i ima često, jednostavno rečeno “udarac na oči”. Efekat može biti poprilično iznenadjujući na pacijenta, ako se krene sa lečenjem jačim dozama kod stanja koja to zahtevaju, te se preporučuje da obavezno pored njega bude neko ko ima iskustva sa kanabisom, jer se može desiti da se pacijent po sopstvenom priznaju oseća “kao da tone” i sl. Naravno ovo se odnosi na jače ili veće doze i nebitno je kako se konzumira lek, pušenjem, vaporizacijom ili jednostavno oralno direktno na jezik.

Zbog izuzetno jakog ukusa koji ostavlja u ustima, pacijentu može biti teško da se izbori sa aromom te je jedna od mogućnosti da se stavi u sredinu od hleba ili nešto drugo. Posebno obratiti pažnju kada pacijent uzima jaču dozu. Zbog relaksirajućeg efekta koje proizvodi na telo i mozak ulje može izazvati potrebu za snom. Iz ličnog iskustva iznosim zapažanje da je pacijentima upravo taj san potreban i neophodan kako bi se lek lakše izborio sa kancerom.

Posle kvalitetnog i mirnog sna, koji je u stanju da savlada čak i pacijente sa izuzetnim bolovima, kada ne pomažu ni flasteri od morfijuma koje im moderna medicina prepisuje, ujutro se odlično osećaju; koliko im to bolest dozvoljava, naravno (direktno govorim o pacijentu sa metastazama na mozgu i plućima i o pacijentu sa metastazama jetre i limfnih čvorova).
Odlicne efekte ima i na povećanje apetita i vraćanje telesne mase koja se izgubi zbog same prirode bolesti. Iz iskustva sa ta dva, meni izuzetno bliska pacijenta preporučujem da kod slucajeva sa 4 stadijumom kancera krenu agresivno sa terapijom u jačim dozama jer postižu brži efekat na sam organizam, mada je drugačije od pacijenta do pacijenta.

Neko će brže i lakše podneti efekte ulja a neko teže. Zbog toga i naglašavam da je neophodno da stalno bude prisutan neko ko razume kanabis kao biljku, sve dok se sam pacijent ne bude navikao. Onda će sam i da traži lek, jer shvata da mu izuzetno pomaže. Ovo sam hteo da podelim sa ljudima koji se prvi put susreću sa lekom i terapijom kako bi iz ličnog primera pomogao onom kome je ovo možda nepoznanica. O izveštajima lekara, statistikama i rezultatima lečenja pisaću kada za to dodje vreme.
Zdravlje na 1. mestu, lek postoji.

Panorama

Rik Simpson, humanista i veliki borac za oslobađanje Kanabisa

Većina obolelih završi ceo tretman za 90 dana, ako lečenje započne na vreme i bez korišćenja hemioterapije i zračenja. Količina potrebna za to je 60ml ulja. Međutim morate da budete spremni da lečenje nekada duže traje, po nekad i duže od godinu dana, sve zavisno od stepena oštećenja organizma, obolelih organa i samog metabolizma, posebno ako je telo pre toga uništeno zračenjem i hemijom.

 

SAVET: Ukoliko osoba koja se leči uljem dobro podnosi terapiju, slobodno povećajte dozu. Kako sam Rik a i drugi koji se leče napominju, što pre se dođe do doze od 1 ml dnevno to je bolji i brži oporavak. Prilagođavajte doze onako kako bolesnoj osobi odgovara, jer naši organizmi i metabolizmi su različiti i mogu različito da reaguju na terapiju.
Doze mogu da budu i veće, pošto od kanabisa nema predoziranja i niko nikada nije umro od njega.

Svako ulje napravljeno i od slabije organski gajene sorte, ako je pravilno napravljeno, delovaće blagotvorno na organizam, a što je kvalitenija i jača sirovina od koje je pravljeno biće i efikasnije.
Treba napomenuti da zavisno od organizma, oštećenja organa i stepena bolesti, terapija može da traje duže od predviđene, kao i kraće ako bolest nije uznapredovala, takođe i da hemoterapija i zračenje može da je produži.

Savet je da i po izlečenju, nastavite da koristite male početne doze ulja, jednom dnevno, u narednom periodu, kako bi obezbedili minimalnu dozu kanabinoida, i kako se kancer ne bi vratio. Unošenje i manjih doza biljnih kanabinoida, pobuđuje naše telo da luči sopstvene kanabinoide koji jačaju naš imuni sistem i regulišu metabolizam u sinergiji sa biljnim.

Supozitoriji (čepići) za rektalnu upotrebu:

Nauka je potvrdila ono što znamo iz prakse – da je korišćenje ulja putem supozitorija daleko efikasniji način, posebno za lečenje kancera, ali i drugih obolenja. Više od 3 puta je veća apsorpcija i lekoviti učinak kanabinoida u odnosu na oralno uzimanje! Kanabinoidi direktno preko sluzokože dospevaju u krvotok i deluju već posle 20-30 minuta.

Treba napomenuti da samo za kancere jetre  ne treba koristiti ulje putem supozitorija, jer je potrebno da kanabinoidi prvo prođu kroz jetru, pa tek onda da uđu u krvotok. Zato za te oblike kancera, ulje kanabisa treba koristiti oralno (progutati ne trljati na desni!). Naravno dobro je kombinovati oba načina, dok korišćenje čepića povećava efikasnost lečanja i uz manju količinu ulja.
Supozitorijima se kanabinoidi i terpeni iz ulja preko sluzokože putem krvi direktno sprovode do mesta kancera.

Korišćenje suspozitorija znatno smanjuje psihički efkat koji mnoge starije osobe može da zbuni u početku, jer pobuđuje čula, i zato je posebno preporučljivo, a njime postižemo jače lekovito dejstvo, zbog veće količine kanabinoida koji se na ovaj način iskoriste.

Pročitajte uputstvo kako se prave čepići

10847987_10152533338922473_8932113619320112129_n

Pozivamo vas da nam podelite i pošaljete vaša iskustva i savete da ih dodamo radi svih koji počinju da koriste kanabis i koji se leče uljem od cvetova kanabisa. Bitno je da sami pratite i beležite sve efekte i doziranje koje primenjujete. To su dragoceni podaci za sve nas i lekare koji počinju da se pridružuju i da uče o lečenju kanabisom.

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

View Comments (12)

12 Komentara

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

More in Korišćenje i priprema ulja od cvetova (supozitoriji, inhalacija)

BalKanabis tim VS ms

rundozucoSeptember 6, 2017

Usage of full extracts of cannabis flowers (RSO) in combination with vegetable oil

FritzTheCatNovember 19, 2016

Upotreba ekstrakta cvetova Kanabisa (‘ulja’) u kombinaciji sa biljnim uljima (kokos)

FritzTheCatNovember 8, 2016

Radionica o pravilnoj primeni Kanabisa i ekstrakata – SKK Beograd IRKA KC REX

FritzTheCatNovember 6, 2016

Sorte Kanabisa: Podela po dejstvu i sastavu kanabinoida i terpena za medicinu

FritzTheCatNovember 5, 2016

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta i količine kanabinoida u cvetovima

FritzTheCatOctober 31, 2016

Saveti o korišćenju ulja od cvetova kanabisa – SKK Beograd IRKA i Legend Radio (video)

FritzTheCatOctober 30, 2016

Često postavljana pitanja o Kanabisu i lečenju – F.A.Q.

rundozucoJune 20, 2016

Inhaliranje i Vaporizatori

rundozucoMay 16, 2016

Priprema CBD ulja od cvetova industrijske konoplje

rundozucoFebruary 15, 2016

Upotreba ulja od kanabisa sa nerafinisanim kokosovim uljem za rak pluća

rundozucoDecember 3, 2015

Kako napraviti ulje od Kanabisa – Srbija 2012 (video)

rundozucoNovember 18, 2015

Razumevanje Endokanabinoidnog sistema receptora i načina na koji Kanabis leči

FritzTheCatNovember 10, 2015

VAŽNE INFORMACIJE za sve koji žele da koriste ili već koriste ulje od cvetova kanabisa!

FritzTheCatOctober 20, 2015

Kanabis supozitoriji: Najefikasniji način korišćenja ulja od cvetova kanabisa

FritzTheCatOctober 4, 2015

Kako dozirati konopljino ulje za decu?

BuxnaSeptember 8, 2015

Saveti za korišćenje ulja: JEDNOSTAVNA ZAMENA ZA ČEPIĆE!

FritzTheCatAugust 17, 2015

(Не)Квалитет уља од цветова и преваре у Србији, јул 2015

FritzTheCatJuly 21, 2015

Razumevanje medicinskog kanabisa i nastanak kanabinoida

rundozucoMarch 19, 2015

Kako napraviti najkvalitetnije ulje?

rundozucoMarch 8, 2015

Kako se prave čepići?

BuxnaDecember 13, 2014

Kako napraviti ulje od konoplje po recepturi Rika Simpsona – dekarboksilovani ekstrakt cvetova kanabisa

BuxnaOctober 1, 2014
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2