Novo

Rik Simpson u Beogradu, tribina o medicinskoj marihuani, utisci

LEGALIZUJMO LEK I HUMANOST – LEGALIZE CURE AND HUMANITY
10295402_652262231555491_4118140525969066642_o - Copy
Rik, tribina, utisci: Za ovih par dana Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa je dobila takav vetar u leđa, poduprt naučnim dokazima I medicinskim svedočenjima, koji sada ne može prestati. Rik, čovek izuzetno velikog srca i shvatanja, koji to zna jednostavno svima da objasni. Hanuš, čovek nas je ‘otkinuo’ skromnošću, znanjem, spremnošću da sve nesebićno podeli, veliki Čovek i veliki naučnik. Hornbi, pravo blago sa svojim znanjem i iiskustvom. A Božidar Radišić jeste pravi heroj ovih prostora i ceo Balkan mu duguje veliku zahvalnost <3
Oboleli su prvog dana uz pomoć gostiju održali lekciju moralnosti, humanosti I ljudskih prava, pred svim medijima, predstavnicima ministarstva i medicine. Na žalost malo toga je viđeno na nacionalnim TV kanalima. Međutim obećavamo vam narednih dana sve detalje i snimke, sve govore, razgovore i predavanja kojima smo prisustvovali.

Tribinu je u ne mogućnosti ministra Lončara da prisustvuje, otvorio državni sekretar Ferenc Vicko.
– Ministar je hrabro istupio u javnost podržavši ovu ideju, jer zakon treba da služi narodu, a ne narod zakonu. Mislim da ne treba praviti veliku pompu i buku oko legalizacije, ali svakako je najvažnija kontrola stavljanja u promet, kao i način primene – rekao je Vicko.

Onda je mikrofon uzeo Rik Simson specijalni gost tribine, osnivač “Phoenix Tears” fondacije, mašinski inžinjer, aktivista, čovek koji je izlečio svoj kancer, a već 15 godina pomaže drugima da nauče sami kako da spravljaju svoj lek – ulje od cvetova kanabisa. Nikada nije prodao ni kap ulja ali je podelio hiljadama. Većina su sada živi iako sui m lekari rekli da će umreti.
“Neću prestati da se borim za to, sve dok ova biljka ne bude svuda legalna, jer je ludilo to što je zabranjuju, a ona je budućnost medicine i svih nas. To je jedina stvar koja može da nas spasi.” izjavio je Simpson, pozdravljen velikim odobravanjem okupljenih.
Među prisutnima su bili mnogobrojni oboleli koji ovo vide kao jedino rešenje za svoj gorući, životni problem… od autoimunobolesti, ali pre svega kancera, pa do multipleks skleroze, dijabetičara, obolelih od Kronove, Psorijaze i drugih imuno i neurodegenerativnih obolenja i invalida koji su imali tu nesreću da dobar deo života provedu nepokretni.

Oboleli su u jako velikom broju, a što je sve iznenadilo i obradovalo Rika, goste, i kompletni auditorijum, javno govorili o svojim bolestima, o tome koliko im je kanabis pomogao I velikim problemima da dođu do svog leka u Srbiji.. Čuli smo svedočenja, za lekare ‘čudesnih’ izlečenja pomoću ulja od cvetova kanabisa primenjenog za kancer, multipleks sklerozu, psorijazu, kvadriplegiju i mnogo obolelih koji su zahtevali da im država omogući da slobodno nabavljaju i proizvode svoj lek, jedini koji im zaista pomaže – MARIHUANU!
Praktično svako obraćanje obolelih koje je dugo potajalo je bilo propraćeno ovacijama iz publike. Zbog velikog broja obolelih koji su hteli da se obrate, aktivisti iz udruženja građana IRKA (Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa), su insistirali da se svi oboleli obrate javnosti i predstavnicima ministarstva zdravlja, što se i desilo.

Rumljanin Saša Kolondžija je već 16 godina u invalidskim kolicima od kako je povredio vratne pršljenove. Posle godinu dana lečenja u bolnici teškim lekovima.. zapravo drogama, kao što su trodoni, benesedini i morfijum, odlučio je da se posveti drugačijem lečenju i proba s kanabisom.
“Kad sam došao kući, posle godinu dana navlačenja na teške lekove, rešio sam da se okrenem kanabisu. Dva puta su me otpisivali iz živih, davali mi po nekoliko sati života, ali, nakon punih 15 godina korišćenja ulja i semena, koje sam jeo, jer zbog upale pluća koju sam tada imao, nisam mogao pušim, učinili su da ojačam i da se moje kompletno stanje poboljša. Naravno da sam tokom tih godina dolazio u sukob sa zakonom, moju kuću je redovno pretresala policija, upadali su mi specijalci, iznosili me tako nepokretnog iz kuće, a ja niti sam lopov, ni narkoman ni diler, samo se lečim, pokušavam da preživim. Prošle godine 24. oktobra, sudski veštak je meni prvom u Srbiji napisao uverenje koje je upotrebljeno kao dokaz na sudu, da sam očuvane svesti i da nisam zloupotrebio dejstvo kanabisa” – ispričao je Kolondžija objašnjavajući svojom ispovešću zašto je važna dekriminalizacija i legalizacija medicinske upotrebe kanabisa. Njega je u Beograd dopratila majka Ana čija je priča takođe potresna:.
“Ovo na mojoj glavi je perika, u međuvremenu sam dobila kancer dojke. Želim da nam se omogući lečenje, da ne moramo da jurimo dilera, da nas juri policija, da može da se legalno kupi onoliko koliko budu propisali na mestima koja budu odredili. Da znamo šta kupujemo, a ne ‘mačku u džaku’. Želim da živim kvalitetno, da bih pomogla sebi i da bih se brinula o sinu.”

Božidar Radišič, ispred slovenačke organizacije “ONEJ” koji su organizovali turneju slavnog Rika Simpsona po ex Yu zemljama, kaže da je revolucija lečenja uljem kanabisa počela kada su izolovali kanabinoid, sastojak izuzetno delotvoran u lečenju sve učestalijih autoimunih bolesti, ali i raznih vrsta kancera, neuroloških oboljenja, Parkinsonove, Alchajmerove bolesti, autizma… U zavisnosti od vrste bolesti ulje se uzima oralno, vaginalno, rektalno, može da se inhalira…
Ne umanjuje samo simptome, već i ozdravljuje. Slovenačka vlada jeste odobrila upotrebu medicinskog kanabisa, ali veštačkog, koje je manje lekovito od prirodnog koje je i dalje na udaru zakona. Sad je akcija da se dozvoli i prirodno i da svako ko ima tu potrebu, može da uzgaja biljke za sopstvene potrebe. Baš u ponedeljak biće suđenje muškarcu koji je gajio nekoliko biljaka, za svoju ženu obolelu od multipleks skleroze preti mu godinu dana zatvora, međutim i ćemo sudskom praksom preteći političare. Kako? Dobili smo pozitivno mišljenje medicinskog fakulteta u Ljubljani u vezi sa takvim lečenjem te bolesti…rekao je Radišić

Advokat dr. Veljko Delibašić iz Beograda je održao pravu lekciju iz ljudskih prava, zakona, razloga za legalizaciju kanabisa, uz brojne primere iz sveta i zakonodavne prakse i dugogodišnja istraživanja koja dokazuju potrebu i razloge za legalizaciju i ukidanje ilegalnog narko tržišta. Navodeći da je udruženje nemačkih sudija pokrenulo zahtev kod zakonodavaca da što je moguće pre ukinu besmislene zakone o prohibiciji i kažnjavanju uzgoja, korišćenja i prodaje biljke – kanabisa, pozvao je domaće zakonodavce da to isto urade zbog svih osnovnih ljudskih prava, kako na izbor, tako i na mogućnost najkvalitetnijeg mogućeg lečenja. (Nemačka ima zakon o medicinskom kanabisu, doduše prilično manjkav, a savezni sud je dozvolio gajenje kanabisa za ličnu upotrebu svim siromašnijim pacijentima. Srbija ima najsiromašnije građane i najgore zdravstvo u Evropi, već 2 godine za redom).

Jan Privzer, hrabri mali organski poljoprivrednik iz Kisača i osnivač kompanije ‘Svet Konoplje’ proizvoda od industrijskog kanabisa, je predstavio sve prednosti zdrave i lekovite ishrane proizvodima od semena konoplje i objasnio lekovita svojstva, ove najkorisnije nutritivne biljke, kao i sve mogućnosti industrijske prerade konoplje u Srbiji za stotine namena, od hrane, energije, papira, biorazgradive plastike, tekstila građevinskih materjala i drvne građe.

Svi to vidimo kao najveću šansu Srbije u XXI veku i zato su nam ljudi kao Jan jako potrebni. Oni su budućnost kvalitene proizvodnje medicinskog kanabisa za sve obolele građane Srbije, kojima ovaj lek treba.

Drugi dan, 27. septembar:
Predavanja i seminar, koji nam je doneo obolje novih naučnih i medicinskih dokaza o lekovitosti kanabisa, endokanabinoidnom sistemu receptora u ljudskom telu, je završen direktnim kontaktom obolelih I ostalih zainteresovanih građana sa učesniucima tribune. Mnogi su našliu nadu za svoja obolenja koja su najčešće smrtonosna.

Rik Simpson je otvorio drugi dan, govoreći o svim prednostima i lekoviitim učincima ulja od cvetova, njegovoj primeni na jako širok spektar obolenja, i na potrebu celog društva i svih država sveta, da se kanabis legalizuje, da se ljudima omogući uzgajanje i medicinskog i industrijskog kanabisa, najavljujući neophodnu socijalnu i industrijsko ekološku i medicinsku revoluciju – gde će čovek biti ispred profita, a baza ekonomije ekološka privreda zasnovana na bio resursima.

Na njegovo izlaganje se jako dobro nadovezao Lumír Ondrej Hanuš, (PhD, Palacký University Olomouc, Czech Republic, Hebrew University of Jerusalem, Israel;) koji je pojasnio nauku o kanabinoidima, endokanabinoidnog sistema receptora u ljudskom telu i njihovu efikasnost konkretnim primerima dokumentovanim na klinikama. Efikasnost kanabinoida protiv dijabetesa I gangrene noge u stadijumu kada ni jedan antibiotic nije dejstvovao. Ulje od kanabisa je potpuno zalečilo nogu i obnovilo se tkivo tamo gde ga nije bilo.
Saznali smo zašto je jako bitno koristiti celu biljku a ne samo njene ekstrakte ili pak pokušaje sintatičkih kanabinoida, kao zameni za manjak endokanabinoida ljudskog tela. Kao i zašto je potrebno imati puno vrsta kanabisa sa različitim međusobnim odnosom kanabinoida, za lečenje specifičnih obolenja, a ne samo jednu, dve strogo kontrolisane vrste u industriji velikih proizvođača i prodaju u mega marketima..

Pol Hornbi, (PhD, Istraživač, Predsednik Hedron Analytical Inc., Vancouver, British Columbia, Canada;) nam je objasnio trostruku podelu u genetici kanabisa i odnose THC-a, CBD-a i ostalih kanabinoida iz cvetova kanabisa, kao i nepophodnost da se u kompletno dalje istraživanje i primenu uključi ne samo naučno-medicinska zajednica nego upravo ljudi, koji sami uzgajaju i sami se leče, mogu dati najveći dopirnos daljim saznanjima o kanabinoidima i njihovom lekovitom dejstvu na kompletni organizam.
Glavno – srpskim naučnicima I lekarima biće dostavljena uz pomoć udruženja obolelih i građana, koje se bore za medicinsku upotrebu kanabisa, sva moguća naučna i medicinska literature o medicinskoj upotrebi kanabisa I endokanabinoidnom sistemu u ljudskom telu I svim njegovim funkcijama! Svake nedelje izađe po 600-700 novih naučnih publikacija o kanabisu, kanabinoidima i endokanabinoidnom sistemu. MNOGO smo naučili i prenećemo vam SVE!
Pojavili su se mlađi lekri, molekularni biolozi, farmaceuti, organski poljoprivrednici, proizvođači proizvoda od kanabisa, sa svima će biti uspostavljena tesna saradnja kao i sa udruženjima za legalizaciju kanabisa u regionu i cela akcija će se podići na Balkanski nivo.

Zaključak tribune je da postoji mogućnost donošenja novog zakona o medicinskoj upotrebi kanabisa već ove jeseni, dok je do proleća moguća i dekriminalizacija uz mogućnost kontrolisanog gajenja.
Poruka organizatora, grupe Udruženja iz Srbijei pojedinaca koji zastupaju promenu zakonske regulative kanabisa:
Energija koja je podeljena ovih dana će tek doneti prave plodove I potrudićamo se da je prenesemo na sve vas. Od danas ne morate da se stidite što po neka d zapalite džoint ili što kanabis koristite kao lek! Razloge za to, naučno podržane ćemo nardnih dana I nedelja prezentovati domaćoj i svetskoj javnosti.
Svakoga dana u Srbiji umre preko 60 obolerlih od kancera, uglavnom mladih, dok preko 100 oboli (zvanični podaci iz 2011, dok je danas situacija dosta pogoršana, ali još nema novih zvaničnih podataka).

 

Postavlja se osnovno pitanje pred sve nas: Ako kanabis i ulje od cvetova kanabisa može da leči kancer, a medicina odavno zna da dosta pomaže posebno kod posledica hemoterapija i zračenja, jer oporavlja organizam, da li onda kanabis treba da bude potpuno legalizovan i dostupan za medicinsku upotrebu?

Ovih dana smo i uživo i putem medija videli i čuli osobe koje su se izlečile, bez hemoterapije i zračenja od najtežih oblika kancera I drugih obolenja. Postavljeno pitanje je osnovno moralno, humano i socijalno pitanje na koje moramo što hitnije kao društvo i država da odgovorimo.

Kanabis je lek i treba da bude legalan i dostupan svim oblelima kojima može da pomogne. Pomozite nam u tome – DO LEGALIZACIJE <3
Naša zemlja – naše pravo na život i lek!
e-mail: irka@irka.org.rs

 

Click to add a comment

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

Novo

More in Novo

Kanabis u terapiji raka dojke, glioma, kože, debelog creva, glave, vrata i dr. studije iz Nemačke, SAD, Kanade, Izraela, Češke iz 2022/23

FritzTheCatFebruary 23, 2023

Karlos Santana o Kanabisu: “Sve je o svesnosti”

FritzTheCatOctober 26, 2022

Studija: Sposobnost vožnje bicikla na kanabisu!

FritzTheCatOctober 18, 2022

NAUKA: Kanabis u lečenju multiple skleroze

FritzTheCatOctober 14, 2022

Kanadski zakon o kanabisu

FritzTheCatOctober 12, 2022

2021. objavljeno je preko 3.900 recenziranih naučnih radova o kanabisu!!

FritzTheCatMay 25, 2022

NEMAČKA: Plan legalizacije Kanabisa donosi 2,4 milijarde € prve godine u budžet!

FritzTheCatMay 18, 2022

Studija: Δ 9-THC poboljšava ishemiju/reperfuziju srčane disfunkcije i može da posluži kao kardioprotektivni lek!

FritzTheCatApril 27, 2022

Studija je pokazala znatno veću terapijsku korist delta 9 THC u odnosu na CBD

FritzTheCatMarch 31, 2022

Legalan Kanabis je stvorio 151.000 radnih mesta i doneo kanadskom budžetu 43,5 milijarde dolara!

FritzTheCatMarch 24, 2022

Studija: Konoplja je najisplativiji zasad za biogorivo i eko industrije!

FritzTheCatMarch 14, 2022

Studije pokazuju da upotreba kanabisa smanjuje stopu smrtnosti tokom velikih operacija i hospitalizacije

FritzTheCatMarch 12, 2022

Studija: Koje lekove pacijenti masovno zamenjuju kanabisom i zašto?

FritzTheCatMarch 6, 2022

Studija: Zdravlje korisnika kanabisa je bolje od onih koji ne koriste!

FritzTheCatJanuary 28, 2022

Put do zdravije planete – Kako nam konoplja može pomoći u borbi protiv klimatskih promena

FritzTheCatDecember 27, 2021

Skoro svi pacijenti koji leče kancer pomoću Kanabisa imaju poboljšanja u lečenju!

FritzTheCatDecember 10, 2021

Sa multiplom sklerozom u Srbiji: Na nama eksperimentišu, a Kanabis mi je vratio život!

FritzTheCatMay 30, 2021

Represivna politika protiv droga je propala! – Zelena partija Nemačke

FritzTheCatMay 7, 2021

Kanabis je u Srbiji DEKRIMINALIZOVAN obavezujućom odlukom UN! Ali..

FritzTheCatFebruary 6, 2021

Korporativna medicina i zabrana kanabisa u službi depopulacije

FritzTheCatFebruary 6, 2021

“Moja deca će živeti u hodniku suda” – silovanje pravde i nemoćnih u Srbiji

FritzTheCatJanuary 20, 2021

Kanabis u terapiji kovid-19 infekcije može da spreči teške oblike i smrt – pokazuju naučne studije

FritzTheCatDecember 24, 2020

KANABIS je i zvanično LEK! Istorijska odluka UN

FritzTheCatDecember 2, 2020

Ko se plaši biljke još? Geniji ne, njima Trava pomaže

FritzTheCatSeptember 17, 2019

Kanabis na recept u EU – nova Rezolucija EU Parlamenta o Kanabisu

FritzTheCatSeptember 13, 2019

4. MAJ Koncert ZA dekriminalizaciju: Proslava svetskog dana Kanabisa (video)

FritzTheCatApril 4, 2019

Realnost: Promena politike o Kanabisu i korisnicima – Srbija 2018?

FritzTheCatMarch 19, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

Imućna porodica poklonila preko 30 miliona dolara za Kanabis istraživanje

rundozucoDecember 4, 2017

Tri i po meseca pritvora za teško bolesnog aktivistu zbog uzgoja leka za sebe!

FritzTheCatSeptember 21, 2017
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2