AIDS, Hepatitis i autoimuna oboljenja

Sa multiplom sklerozom u Srbiji: Na nama eksperimentišu, a Kanabis mi je vratio život!

Dobiti multiplu sklerozu ili neku drugu autoimunu bolest za koju medicina nema leka, u Srbiji znači ulaznicu za pakao. Pročitajte ispovest majke koja boluje od agresivnog oblika multiple skleroze. Na žalost slična svedočenja čuli smo stotinama puta i pacijente baš niko ne štiti!:

Moja priča sa multiplom sklerozom (tzv. bolesću sa hiljadu lica) počela je još kad sam kao petnaestogodišnjakinja primetila da mi vid slabi (povremene duplirane slike i oslabljene boje), kao i kad sam se nekoliko puta probudila u mokroj posteljini, tačnije, upiškila bih se. Međutim, tek nakon pet godina, kada mi je desna strana tela blago paralizovana, dijagnostikovana mi je bolest.

Od tog momenta kreće moja borba ne samo sa ms-om, nego i sa zdravstvenim sistemom. Sve dok se nisam porodila zdravlje mi je bilo relativno stabilno. Ali nakon toga relapsi su postajali sve učestaliji. Dr. Dragana Đorđević Obradović sa VMA je bila zadužena za moje zdravlje. Na početku našeg poznanstva odavala je utisak pristupačne i tople osobe pune razumevanja. Jedino tokom tog perioda mi je bilo dozvoljeno da imam redovne neurološke preglede. Da bih uskoro otkrila da kao i ms i moja doktorka ima više lica.

Naime, nakon što me je “zakačila” na njihovu terapiju (REBIF), prestala je da pokazuje interesovanje za moj slučaj i da mi se javlja na telefon. Iako je meni baš od te terapije bilo sve lošije. Čak i onda kad bih uspela da je dobijem i obratim joj se usled nesnosnih bolova u nogama, njena reakcija bi bila- “Pa ti imaš ms, šta očekuješ drugo”?! Samoinicijativno napuštam terapiju i odlazim u Zemunsku bolnicu. Tako da je dalje za moj slučaj bio odgovoran neurolog, Velimir Uljarević.

Na moje veliko razočaranje, od dr. Uljarevića doživljavam seksualno uznemiravanje. Konkretno, tokom pregleda mi je traženo da kompletno skinem gornji deo odeće, kako bi mi poslušao pluća. Što mi nijedan neurolog do tog momenta nije tražio. U periodima kada je bolest bila najagresivnija i moje stanje loše, on bi mi slao lascivne poruke, pozivao na kafu i neformalne razgovore. Jednostavno rečeno- zloupotrebljavao je svoj položaj.

Moj opšti utisak je da nijedan doktor nije želeo da se pozabavi mojim problemom, već su mi šakom i kapom prepisivani lekovi sa nuspojavama, koji su me zamalo doveli do invalidskog štapa.

Ali 2017. godine, kad su noge počele da mi otkazuju i doktori predlažu da nabavim hodalicu ili štap, uz pomoć organizacije IRKA, dolazim do kanabisovog ulja, zbog kog danas mogu da šetam sa ćerkom, pa čak u zanosu igre i da potrčim. Oslobođena bolova, grčeva i tremora, kao i toga da se pravdam i borim sa osobljem koje navodno želi da mi pomogne.

Svima nama koji bolujemo od autoimunih bolesti (pa i drugih oboljenja) bi od krucijalnog značaja bilo da se leKalizuje ovo čudesno ulje od cvetova Kanabisa.”

Ovakvo skandalozno, nedopustivo i nehumano ponašanje prema bolesnima mora da se prekine. Pacijenti nisu i ne smeju da budu zamorčići. Svima nam je jasno da farmacija nema lek zs ms niti za ijednu autoimunu bolest, ali efikasan prirodan lek postoji i to je Kanabis. Stotine pacijenata u Srbiji ga i dalje na žalost ilegalno koriste, isključivo zbog ćutanja i neverovatne nezainteresovanosti struke.

Dan danas, posle osam godina borbe, lečenja kanabisom i stotina javnih svedočenja o koristi, posle svih dokaza o efikasnosti koje smo videli i svih država oko nas i u svetu koje primenjuju Kanabis u medicini, nije nam jasno kako je moguće da lekare u Srbiji koji leče ova obolenja i dalje ne interesuju izuzetni uspesi i reziultati njihovih pacijenata koji se leče Kanabisom? Kako je moguće da imate lek za bolesti koje lečite i baš vas briga, a gurate bez pardona i dalje štetnu hemiju koja ne pomaže? ZAŠTO I DOKLE GOSPODO LEKARI ??!


Priredio IRKA tim: Ime pacijentkinje iz Srbije u cilju njene zaštite nismo objavili. Poznato je članovima Udruženja.

Click to add a comment

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar Login

Ostavite Odgovor

AIDS, Hepatitis i autoimuna oboljenja

More in AIDS, Hepatitis i autoimuna oboljenja

NAUKA: Kanabis u lečenju multiple skleroze

FritzTheCatOctober 14, 2022

Kanabis u terapiji kovid-19 infekcije može da spreči teške oblike i smrt – pokazuju naučne studije

FritzTheCatDecember 24, 2020

HVALA DRŽAVI ŠTO MI NE DA DA SE LEČIM ONIM ŠTO MI POMAŽE – Lubica Mirković

rundozucoJanuary 29, 2018

Đorđe: Pobedio sam Kronovu bolest i Hočkinov limfom Kanabisom!

rundozucoDecember 5, 2017

Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav – Šejla

rundozucoNovember 6, 2017

Međunarodni seminar o lečenju Kanabisom Beograd 2016: dr Melamed (SAD) i dr Bouso (Španija) KC REX

FritzTheCatMay 26, 2017

Najvažnija dobrobit uzgoja za lične potrebe lečenja, leži u samoj aktivnosti uzgoja.

rundozucoMarch 10, 2016

Kanabis i kronova bolest Dr Zoran Milenković (VMA) diskusija sa pacijentima (video)

FritzTheCatJanuary 13, 2016

РТС: Борба за легализацију канабиса не јењава у Србији! СКК Београд (видео)

FritzTheCatOctober 15, 2015

Istraživači sa Harvarda objašnjavaju kako kanabinoidi štite mozak od HIV-a

rundozucoAugust 6, 2015

Kanabis pomaže u uspešnosti lečenja Hepatitisa C

FritzTheCatJuly 22, 2015

Marihuana bi zapravo mogla da izleči HIV infekciju

rundozucoJuly 16, 2015

Kanabis i bolna senzorna neuropatija povezana sa HIV-om

rundozucoJune 12, 2015

Medicinska marihuana postiže potpuno povlačenje Kronove bolesti

rundozucoFebruary 17, 2015

THC iz medicinske Marihuane pomaže u sprečavanju širenja HIV/AIDS-a

rundozucoDecember 20, 2014

ISTRAŽIVANJA DOKAZUJU DA JE MARIHUANA DOBRA ZA LEČENJE KRONOVE BOLESTI

BuxnaJuly 28, 2014

Svetska zdravstvena organizacija poziva na dekriminalizaciju korišćenja droge

BuxnaJuly 20, 2014

Prema medicinskoj studiji marihuana može pomoći u borbi protiv virusa HIVa

milosradovanovicJune 18, 2014
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2