
Tehnike pripreme kanabisa zavise od koristi koje se očekuje od ove biljke. Pravljenjem soka od svežeg kanabisa, dobijate većinu medicinskih benefita bez intoksikacije. Svež kanabis je ipak psihoaktivan, ali ipak ne u onoj meri kao što ste navikli kada pušite cvetove ili jedete prerađevine sa kanabisom. U stvari, iskustvo psihoaktivnih efekata kanabisa je potpuno ljudski aspekt ove biljke i nema nikakve veze sa njenom evolucijom koja traje već 34 miliona godina.
Saveti i predlozi za pravljenje soka od svežeg kanabisa – Dr Vilijam Kortni (William Courtney)
Znamo da je sve ovo veoma uzbudljivo, ali nemojte sada da počnete da ubacujete svoje hedove iz dispanzera u blendere misleći da ćete da spremite magični lekoviti napitak. Evo spiska preporuka za pravljenje soka od svežeg kanabisa:
Kada pričamo o pravljenju soka, kao i kod bilo kog drugog povrća važi pravilo: što svežije – to bolje.
Kanabis koji je osušen, i pripremljen za pušenje, nije odgovarajući za pravljenje soka.
Dr Kortni preporučuje da se napravi sok od 15 listova kanabisa i dva velika (5 do 10 cm) cveta dnevno.
Sveži pupoljci su cvetovi ubrani dok su THC žlezde bile bezbojne, a ne kada poprime boju ćilibara.
Preporučuje se mešanje sa nekim drugim sokom od povrća da bi se smanjila gorčina svežeg kanabisa. Dobar izbor bi bio sok od šargarepe. Jedan deo soka od kanabisa na devet delova soka od šargarepe je dobar odnos.
Ovaj sok možete podeliti na tri dela i popiti po jedan deo sa svakim obrokom. Ili ga možete čuvati u frižideru do 3 dana, u dobro zatvorenoj posudi.
Prevod: Slobodan Petrović
Facebook
Twitter
Google+
YouTube
Tumblr
RSS