Hapšenja obolelih

Zvanično saopštenje povodom sramne presude za lečenje Kanabisom

PRETERALI STE!!! ŠOKANTNA I BESKRUPULOZNA PRESUDA ZA MALO TRAVE U LESKOVCU od 3 godine i 2 meseca zatvora za muža teško bolesne majke, jer je kupio LEK ( 48gr Kanabisa ) za svoju ženu !!!!

Zvanično saopštenje humanitarnog Udruženja bolesnih IRKA povodom sramne presude za lečenje Kanabisom i o sve češćim procesima protiv bolesnih u Srbiji 2016 godine:

Sudija Goran Stanojević iz Višeg javnog tuzilastva u Leskovcu je uspeo da potpuno OBESMISLI POSTOJANJE ZAKONA i srpsko pravosuđe, ako je to više moguće, jer u ovoj presudi NEMA PRAVDE!
Dragana Stanković majka dvoje male dece boluje od multiple skleroze, neizlečive bolesti za koju savremena medicina nema leka. LEK POSTOJI – KANABIS je izuzetno efikasan i danas se više stotina pacijenata u Srbiji leči uspešno i ilegalno od ms-a isključivo Kanabisom. Draganin muž je kao svaki dobar suprug nabavio lek svojoj ženi na ilegalnom tržištu i kad se vraćao kući, uhapšen je, a lek je oduzet. Nikom nije prodavao, niti za to postoji sumnja. Osuđen je jer je želeo da pomogne teško bolesnoj supruzi i presuda je zbog toga nedopustiva, izvrće svaki smisao pravde i zakona!

Dragana je kao dokaz za sud u prilog tome da Kanabis koristi kao jedini lek koji joj pomaže, podnela svedočenja mnogih bolesnih saboraca koji su poslali dokaze i svedočenja koliko im Kanabis pomaže u lečenju ms-a, a pomoć bolesnih saboraca je stigla iz celog regiona. Sudija Stanojević je sve glatko odbacio i opšte nije uzeo u obzir činjenicu da je Dragana teško obolela. Rekao je samo da mu je “žao”, uopšte ne obraćajući paznju na to da je sirovina pronađena kod njenog muža bila namenjena za Draganin lek, presudivši kao da je u pitanju višestruki diler povratnik!

A Kanabis je jedini lek koji pomaže Dragani, što je jasno predočeno sudiji. Ona kao i hiljade drugih sugrađana je odabrala Kanabis umešto štetnih lekova koji ne pomažu! Da bi svi shvatili da se radi o namernoj torturi i pritisku na siromašnu porodicu, poslužiće podatak da sud od proleća ove godine drži zaplenjena kola porodice Stanković kao “dokazni predmet”, što teoretski ima pravo, ali je jasno da namere nisu u cilju ‘očuvanja dokaza’ jer zaplenom vozila se ni jedan dokaz ne čuva.
Stres uzrokuje napredak bolesti i izaziva relaps – ubrzavanje bolesti i pojačanje svih simptoma. Porodica i Udruženje će se žaliti i tužiti sudiju Stanojevića kao i Ministarstvo pravde za direktno ugrožavanje zdravlja teško bolesne majke i presudu koja preti opstanku porodice.

Sud koji ne uvažava činjenice i pravosuđe koje kriminalce oslobađa a zabranjuje lečenje teško bolesnima, zabranjuje supružnicima da pomažu jedno drugom kod teških bolesti, mi više ne priznajemo!

Da ne bude nedoumice, u Srbiji je već napravljen presedan na koji bolesni koji se leče mogu da se pozovu. Sudska presuda koja je oslobađajuća za posedovanje Kanabisa, tj ulja od cvetova sa visokim procentom THC-a kojom su Sanja Mićić i Saša Mićić oslobođeni optužbe, jer su sudija i veštak utvrdili da Saša ulje Kanabisa koristi kao lek za multiplu sklerozu. U torbi kod Sašine žene Sanje je nađeno 5 grama ulja od cvetova, napravljenih od preko 50 grama Kanabisa koje su kupili. Protiv Sanje koja ha je pratila, jer je tada teško hodao i pridržavao se za nju, su pokusali da pokrenu krivičnu tužbu, a samog Sašu su uslovili da prihvati opurtunitet i plati 60000 din. za 12 meseci za njenu slobodu, što je Saša odbio, spreman i bolestan da ide u zatvor zbog svog leka. Videvši sa čim se suočavaju, umesto sa preplašenim korisnicima, kako su očekivali, javnu tužilac je odbacio krivičnu prijavu!
SVAKI ADVOKAT može da se pozove na ovu presudu, a ove činjenice su predočene i sudiji Stanojeviću, na šta dotični nije reagovao.

Pozivamo novu Ministarku pravde, da pod hitno ukine sramotni zakon koji izjednačava korisnike, bolesne osobe sa švercerima i dilerima heroina, kokaina, vrlo štetne hemije u pilulama koje deca kupuju na svakom ćošku, jer ovo sa ‘pravdom’ nema ama baš nikave veze.
Podsećamo da je pre mesec dana zbog lečenja Kanabisom i 25 gr, Ana majka sa troje male dece, koja je desetinama puta javno svedočila o koristi kanabisa u lečenju multiple skleroze osuđena da plati 50000 din, da je muzičar osuđen na 120 dana rada za pola gr trave, da je istu presudu kao i Ana dobio kardiovaskularni bolesnik za 0,35gr trave, i obojica koriste Kanabis umesto šake pilula… 
Država šalje jasnu poruku bolesnima da će ih progoniti ako ne koriste hemiju, uz paralelnu šokantnu poruku građanima da se pravi kriminalci slobodno šetaju i oslobađaju visokih sudskih presuda, što možemo da čitamo svaki dan u medijima (https://www.krik.rs/ukinuta-jos-jedna-presuda-za-sverc-dro…/).
Po stanju u zatvorima (1/3 osuđenika su korisnici zabranjenih supstanci, a preko 90% njih korisnici Kanabisa) ispada da je osnovni problem Srbije Kanabis, tj isključivo oni koji ga koriste??!

1005516_920666824715029_2991731499568647332_n

Srbija je jedina država u Evropi koja korisnike krivično goni. Progon bolesnih koji se leče predstavlja zločin sam po sebi i suprotan je Ustavu

OVO JE RAT PROTIV SOPSTVENIH GRAĐANA I TO PROTIV BOLESNIH. Policija nesposobna i bez želje da se nosi sa nasiljem, pljačkama, državnim kriminalom, multimilionskim pljačkanjem države, svoj statistički uspeh vezuje JEDINO za prikaz hapšenja mladih i starijih koji samo koriste Kanabis, a ne prodaju ga, ne švercuju, nikom ne čine zlo. Prave kriminalce ne smete da hapsite, pa se silite nad majkama, porodicama teško bolesnih i decom, koju do golog pretresate na ulicama pred prolaznicima. SRAMOTA!

ZAKON ZASNOVAN NA LAŽIMA MORA DA SE UKINE! Zakon koji sprečavaja bolesne da se leči je ZLOČINAČKI! Njegovo poštovanje i izvršavanje je ZLOČIN protiv čovečnosti i više ne postoji ni jedno opravdanje za njegovo održavanje.
Sudija kao što je Stanojević koji nema ni bazično osećanje pravde, koji nema milosti prema bolsnima i izjednačava ih sa kriminalcima ne bi nikada više smeo da sudi živim ljudima. Takve osobe bez savesti i osnovnih moralnih načela, bez trunke empatije, moraju biti prebačene na neke druge poslove, gde neće moći da se poigravaju sa pravdom i ljudskim sudbinama. Da smo želeli da nam ostanu Kadije, da nas tuže i da nam sude, ne bi ni proterivali Turke.

A ako želite rat protiv bolesnih, dobićete ga, jer mi NEMAMO IZBORA: Naši životi su u pitanju! I ne postoji ni jedan način da nas sprečite da se lečimo osim da nas masovno hapsite zbog toga. A ni time nas nećete sprečiti, jer sve više ljudi zna ISTINU!

BOLJE ILEGALNO ŽIV NEGO LEGALNO MRTAV!

Potrebna POMOĆ majci koja leči multiplu sklerozu Kanabisom, za sudski proces!

IRKA tim

More in Hapšenja obolelih

Srbija dotakla dno: 3 godine i 2 meseca zbog 2 biljke kanabisa za lečenje bolesnog Mrđića!!

FritzTheCatDecember 11, 2021

Kanabis je u Srbiji DEKRIMINALIZOVAN obavezujućom odlukom UN! Ali..

FritzTheCatFebruary 6, 2021

“Moja deca će živeti u hodniku suda” – silovanje pravde i nemoćnih u Srbiji

FritzTheCatJanuary 20, 2021

Vrhovni sud Slovenije oslobodio kanabis aktiviste jer su radili u korist zdravlja ljudi!

FritzTheCatNovember 30, 2020

Nataša Brašić – državni neprijatelj br. 1

FritzTheCatSeptember 21, 2020

Realnost: Promena politike o Kanabisu i korisnicima – Srbija 2018?

FritzTheCatMarch 19, 2018

Srbija: Prva oslobađajuća presuda za Kanabis zbog lečenja i posedovanja!

FritzTheCatFebruary 19, 2018

Pravna pomoć za sve osuđene za uzgoj u Srbiji!

rundozucoFebruary 1, 2018

Ličnosti legalizacije: Huanito Luksetić

rundozucoDecember 5, 2017

Tri i po meseca pritvora za teško bolesnog aktivistu zbog uzgoja leka za sebe!

FritzTheCatSeptember 21, 2017

Da li je oduzimanje leka namenjenog detetu i teško bolesnom KRIVIČNO DELO i takođe akt fašizma? – 4

rundozucoSeptember 20, 2017

Kome zakon o topuzu leži tragovi mu smrde nečoveštvom – izjava o hapšenju majke i LEKA

FritzTheCatSeptember 15, 2017

Dobro došli u Fašističku Republiku Srbiju – 3

rundozucoSeptember 15, 2017

Slovenija: ISTORIJSKA oslobađajuća presuda za aktiviste za uzgoj, prodaju i pomoć u lečenju Kanabisom!

FritzTheCatSeptember 1, 2017

Još jedna SKANDALOZNA PRESUDA bolesnom ocu za malo trave!

rundozucoMay 8, 2017

U IME NARODA! Protest bolesnih i članova porodica ispred zgrade Vlade Srbije

rundozucoFebruary 12, 2017

Još jedan rođendan bez slavlja

rundozucoJanuary 30, 2017

Srpski kanabis lider uhapšen uoči Javne rasprave zakona o kanabisu (‘Leafly’)

FritzTheCatJanuary 16, 2017

#SlobodaZaDragana Dean Herenda (Slovenija): U ime HUMANOSTI

FritzTheCatJanuary 9, 2017
irka

Izjava UG IRKA o PROCESU protiv Dragana Alargića

rundozucoDecember 31, 2016

KVAKA 22 za Travu – kako obesmisliti i iskoristiti Zakon u Srbiji!

FritzTheCatDecember 17, 2016

#FreeDraganAlargic BALKAN CANNABIS HERO IS ARRESTED !!!

FritzTheCatDecember 14, 2016

Srbija: ZABRANJENO LEČENJE! Proces protiv bolesnih! – “Happy TV” (video)

rundozucoDecember 10, 2016

Tribina Zrenjanin – Video play list

rundozucoOctober 12, 2016

Uhapšena je još jedna osoba samo zato što hoće da se leči – Tatjana Bajić

rundozucoJuly 15, 2016

Odbačena optužnica protiv supruge Saše Mićića

rundozucoJune 18, 2016

PAŽNJA!!! Upravo je UHAPŠENA ANA ANTIĆ MAJKA 3 PREDIVNA DETETA OBOLELA OD MS-a

FritzTheCatMay 5, 2016
Мatičnibroj: 28136170
Company registration number: 28136170
PIB: 108411715

Sa sajta je dozvoljeno skidati članke samo u edukativne sfrhe i u sfrhe širenja istine o lekovitosti Kanabisa. Zabranjeno je naplaćivati ili unovčavati bilo koju informaciju.

From this site is allowed to download articles for educational purposes only and for the purpose of spreading the truth about the healing properties of cannabis. It is forbidden to charge or monetize any information.

Inicijativa za promenu zakonske reguletive Kanabisa (IRKA) u potpunosti podržava stavove autora.

The initiative to change the cannabis legislation (IRKA) fully supports the views of the author's.

Newsletter – Budite u toku

Dobrodošli na naš newsleter sistem Prijavom na ovu uslugu našeg sajta, dobijaćete informacije o novim člancima, promocijama i najvažnije o dostignućima svetske medicine na području istraživanja medicinske upotrebe kanabisa.

[Valid RSS]

Active Search Results
futerbaner2